Ugrás a tartalomra

Szilveszterre készül a MÁV és a Volán is

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 30. csütörtök 15:54
Másképp járnak a buszok és a villamosok, de a decemberi bérleteket is a szokásosnál tovább fogadják el. 

A decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket január 5. helyett 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon, megkönnyítve az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az újév első napjaiban – közölte a Mávinform.

A közlemény szerint szilveszterkor, újévkor és január 2-án is jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Emlékeztetnek: a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is megváltható.

A tájékoztatás szerint a kiemelt, frekventált vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity-vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően. December 31-én, valamint január 2-án és 3-án járatonként egy–négy kocsival többel közlekednek egyes InterCity-vonatok, továbbá többletkocsikkal közlekednek egyes sebesvonatok Budapest és Tapolca között is.
A szilveszterezőknek a vasúttársaság a biztonságos hazajutás érdekében az éjszakai, hajnali vonatok igénybevételét javasolja a gépkocsi használata helyett.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: az év végi ünnepnapok idején az autóbuszok a megszokottól eltérően közlekednek, szilveszterkor, valamint újév napján több járat nem közlekedik, illetve az egyes településeken a helyi járatok is az általános közlekedési rendtől eltérően közlekednek. December 31-én jellemzően a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint, 2022. január 1-jén pedig a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek a buszok.

További hírek

Olvasnivaló

Programok