Ugrás a tartalomra

A Szimbiózisnak gyűjtenek a DVTK szurkolók 

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 04. hétfő 17:55
A szurkolók abban szeretnék segíteni az alapítvány támogatói szolgálatát. hogy lecserélhessék tizenhárom éves kisbuszukat, mellyel fogyatékkal élő fiatalok speciális szállítását végzik Miskolcon és környékén. Az adományokat október 10-éig várják. 
A cserére váró kisbusz. Fotó: Magánarchívum

Adománygyűjtést indítottak a Diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok és a Diósgyőr Szurkolók Közössége, hogy segítsék a Szimbiózis Alapítvány Támogató Szolgálatát – írja közös közleményében az alapítvány valamint a két szurkolói csoport. 

A Szimbiózis Alapítvány Támogató Szolgálata fogyatékkal élő fiatalok speciális szállítását végzi a Miskolci és Szikszói Járás területén. Számukra ez a szolgáltatás létfontosságú, mert állapotuk nem teszi lehetővé, hogy tömegközlekedést vegyenek igénybe. Így tudnak eljutni naponta iskolába, speciális fejlesztésre, egészségügyi intézménybe, bevásárolni, szabadidős programra. Szüleik számára pedig biztosítja azt, hogy dolgozni mehessenek. 

- A lecserélni kívánt autót több helyen már a rozsda eszi, a napokban leszakadt a tolóajtaja szállítás közben, a fiatalok kísérője tartotta azt belülről, amíg eljutottak a következő családig, ahol meg tudták szerelni azt – írják.

Cseréjére a szervezet elnyert egy pályázatot, azonban az összeg nem fedezi a vételárat, a különbözetet – 1.384.534 forintot – szeretnék a szurkolók összegyűjteni. „Ha esetleg több pénz összegyűlne, akkor azt a jármű speciális átalakítására fordítanák, amely alkalmassá tenné arra, hogy kerekesszékkel közlekedő utast is szállítson. Ez további 537.336 forint” – teszik hozzá. 

Ahogy közleményükben fogalmaznak: 
„Most megint ránk, Rátok van nagy szükség ahhoz, hogy bajban lévő Diósgyőri Szurkolókon, embertársainkon segítsünk!  Fogjunk össze ezúttal is, mint azt tettük már oly sokszor, és mutassuk meg, hogy a stadionon kívül is egy összetartó közösség vagyunk! Számítanak a segítségünkre, nem hagyhatjuk cserben Szurkolótársainkat!

A szurkolói csoportok végül hozzáteszik: „a válogatott szünet miatt az előttünk álló hétvégén nem rendeznek bajnoki mérkőzést, de kérünk minden jóérzésű diósgyőri szurkolót, hogy az így megmaradt jegy és sör pénzt ezúttal utaljátok át a DSZK számlájára”. Az adományokat október 10, vasárnap éjfélig várják.

A közleménybe ezt írják: EMBER
11600006-00000000-83461268 
illetve külföldi utalás esetén:
HU26116000060000000083461268

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!