Ugrás a tartalomra

Színes programokkal érkezik az idei Mobilitási Hét

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 14. csütörtök 16:07
Eljutási verseny, biciklis kampány, ingyenes MVK forgalmival az autómentes napon és nyereményjáték – jön az idei Mobilitási hét.

Huszonharmadik alkalommal csatlakozik Miskolc az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseménysorozatához. A miskolci polgármesteri hivatal közleménye szerint a fenntartható közlekedési módok népszerűsítése érdekében szeptember 18-án, hétfőn reggel bicajos reggelire hívják és várják szeretettel mindazokat, akik aznap az aktív mobilitást választják, vagyis kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával stb. érkeznek a Szent István térre. Akik betérnek, a reggeli csemege mellett megismerkedhetnek a TekAIRj kampánnyal, a HungAIRy projekt tevékenységeivel, a száz klímasemleges és intelligens város misszióval, a Részvételi Költségvetéssel, sőt a helyszínen még komposztkeretet is igényelhetnek.

Az idei Európai Mobilitás Hét miskolci programjai:
 

Szeptember 18. hétfő

6:30 - 9:00 Kerékpáros reggeli a Szent István téren
7:09 - 7:45 Eljutási verseny Majláth és a Városház tér között  (Indulás Felső-Majláthról 7:09-kor)

 

Szeptember 18-22.

Biciklivel érkezem kampány

Egyhetes iskolai módváltási kampány meghirdetése a miskolci általános iskolák tanulói (1–8. osztály) számára. A kampány végén a három leglelkesebb iskola iskolánként 100 000 Ft díjazásban részesül.
 

Bringázz Miskolc! nyereményjáték

„Fedezd fel Miskolc új kerékpárútjait, készíts egy bringás fotót és küldd el nekünk!”

A szervezők a játékosok között Miskolc tematikájú ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

A fotókat szeptember 22. éjfélig várják a marketing@miskolc.hu email címre.

 

Szeptember 22. péntek

Autómentes nap – ingyenes MVK forgalmival

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szeptember 22-én, pénteken az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára minden busz- és villamosjáratán ingyenes utazást biztosít, ezzel is támogatva az Európai Mobilitási Hét autómentes napját. Egy utazás során egyszerre legfeljebb 2 felnőtt és 2 gyermek veheti igénybe a kedvezményt.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!