Ugrás a tartalomra

Színes programokkal ünnepli a Föld Napját a Miskolci Állatkert

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. április 16. kedd 10:59
Az intézményben most szombaton a környezettudatosság lesz a középpontban, a programokra a kicsiket és nagyokat egyaránt várják.
Minden évben változatos programokkal készült a Föld Napjára az állatkert. Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

A harmincnegyedik magyar és az ötvennegyedik nemzetközi Föld Napját ünnepli a Miskolci Állatkert április 20-án, szombaton – írják közleményükben. Az eseményen természetesen a környezettudatosság lesz a középpontban.

A diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár például a könyvek életéről mesél majd, egészen pontosan arról hányan tudnak elolvasni egy kötetet akkor ha magánszemélyhez kerül, vagy ha egy könyvtárhoz. A program részeként a vállalkozó szelleműek könyvszobrot is készíthetnek majd az újrahasznosított játékok kipróbálása mellett.

– Amennyiben mégis saját könyvet szeretne valaki, az állatkert témaasztalánál lehetőség lesz „könyv-csereberére” is, hogy ezzel is csökkentsék a papírgyártást és a papírhulladék termelését. Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet! (óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk) Ha van otthon szép állapotú, de régóta nem lapozott, olvasott könyv, el lehet hozzánk hozni, és kicserélni. Annyi könyvet lehet cserélni, amennyit hozol. Olyan állapotú könyvet hozz, amit te is szívesen hazavinnél – írják.

Emellett játékos formában ismerhetik meg az érdeklődők a komposztálás csínját-bínját a Zöld Kapcsolat Egyesület segítségével, valamint a Föld Napja alkalmából az állatkert témaasztalánál is sok érdekesség várja majd a látogatókat az újrahasznosítással, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban. A kézműveskedés sem maradhat el ezen a napon, melyre várják az alkotni vágyó gyermekeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!