Ugrás a tartalomra

Színpadavató családi napot rendeztek Görömbölyön 

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 01. hétfő 07:41
Vasárnap felavatták az újjáépített színpadot a Szolártsik téren. 
Mocsári László képgalériája

Megújult és állandó fedést kapott a szabadtéri színpad Görömbölyön. A fejlesztéssel a szabadtéri programok rendezési körülményei egyszerűbbé válnak, mert korábban a színpad fedése mindig körülményes volt.

A terveket a görömbölyi Eperjesi Szabolcs építész készítette, a kivitelezést a szintén görömbölyi Luterán Zsolt vállalta magára.

Egy valódi közösségi összefogás eredménye a fejlesztés, amiről Bognárné Poráczki Edina, a Görömbölyi Kulturális Egyesület tagja elmondta, szerettek volna minél jobb körülményeket teremteni, hogy minél gyakrabban lehessen programokat is szervezni, hiszen sok kisgyermekes család él a városrészben, ők pedig igénylik ezeket az eseményeket.

Az újjáépített színpadot családi nappal avatták fel a városrész lakói vasárnap, az eseményen részt vett a város polgármestere is. Veres Pál elárulta, minden alkalommal nagy örömmel jön el Görömbölyre, ahol egy összetartó közösséget ismert meg. A városvezető nagy lépcsőfoknak nevezte, hogy elkészült a beruházás, dicsérte az épületet, külön kiemelve: nagy öröm számára, hogy egy összefogás eredménye.

A választókörzet önkormányzati képviselője, Borkuti László elmondta, egy uniós pályázaton mintegy 10 millió forintot nyertek el a beruházásra, de az idő közben jelentősen megemelkedett árak miatt az összeget végül saját képviselői kerete terhére ki kellett pótolnia.

A politikus úgy fogalmazott, a most már fedett szabadtéri színpad „emeli a városrész európai hangulatát”. Helyiekkel beszélgetve egyébként - árulta el - felmerült, hogy lehetne a Szeretet, vagy a Közösség tere is a színpad előtti terület.

- A legfontosabb persze az, hogy be tudjuk lakni. Tervezzük, hogy akár minden hónapban szervezünk ide egy-egy családi napot, ahol miskolci művészeket látnánk vendégül. Pezsgő kulturális életet szeretnék Görömbölyre - tette hozzá.

Az újjáépített színpadot családi nappal avatták fel a városrész lakói vasárnap. A Szolártsik téren délután egytől termelői vásár és gasztroplacc várta a kilátogatókat, a színpadon pedig előadók hosszú sora szórakoztatta a közönséget. A program a Perecesi Bányász Fúvószenekar térzenéjével indult, majd a Miskolci Mazsorett Együttes és a Maminbaba tartott táncos bemutatót. Csiszár István színművész a Zenita tehetségeivel közösen énekelt, őket a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, a Jól hangzik Kórus és a Diri Dongó Együttes interaktív zenés gyermekműsora követte. Délután négytől az Agyabanda, majd Gáspár Anni zenélt, Balla Miklós pedig jazz melódiákkal érkezett Görömbölyre. Az estet a Zenegép koncertje koronázta meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!