Ugrás a tartalomra

Szintet lép a Bláthy – ipari robotikai laborral gazdagodott

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 08. vasárnap 11:01
Átadták a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum új robotika laborját pénteken.
Juhász Ákos képgalériája

– A Miskolci Szakképzési Centrumban a jövőt tanítjuk. Fontosnak tartjuk, hogy a IPAR 4.0 változásaival lépést tartsunk, ezért folyamatosan fejlesztjük az iskoláinkat, hogy a nálunk tanuló diákok naprakész tudással rendelkezzenek. Ez a labor fontos előrelépés az iskola mindennapjaiban – húzta alá Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében többek között gratulált a projekt megtervezéséhez, megvalósításához, jó munkát és jó tanulást kívánt a diákok számára.

Hankó Balázs, az innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy a magyar szakképzés Európa- és világszinten is elismert.

Majd az ünnepi szalag átvágása után átadták a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum új robotika laborját. A számítógép vezérlésű robotikai megmunkálógépekkel felszerelt laborban két ipari robot dolgozik. Emellett még kialakítottak egy ipari gyártósort szimuláló rendszert is. A diákok a robotok segítségének köszönhetően olyan versenyképes tudást és szakmát szerezhetnek, ami megállja a helyét a munkaerőpiacon.

Az átadó ünnepségen a Bláthy Ottó Villamosipari Technikum és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara egy közös megállapodást is aláírt, amelynek lényege, hogy a diákok az okleveles technikus képzésen belül egy magasabb szinten tanulhatnak majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!