Ugrás a tartalomra

A Szinva a hűség és az összetartozás példája

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. szeptember 11. hétfő 22:06
Kulturális programokkal ért véget vasárnap este a péntek óta tartó második Szinva Örökség Napok.
Fotók: Mocsári László

A Szinva teraszon Veres Pál, Miskolc polgármestere, a Szinva Örökség Napok fővédnöke, Sándor Frigyes evangélikus lelkész és Fedor Vilmos, a Szinva Örökség projekt ötletgazdája, a Szinva Örökség Alapítvány alapítójának zárógondolatai hangzottak el. 

Fedor Vilmos gondolatait Seres Ildikó, a Miskolci Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színésze, az est háziasszonya tolmácsolásában hallhatta a közönség. Az üzenet szerint a Szinva élete egy városnyi ideig és távolságig tart. Éppen ezért a hűség és az összetartozás gyönyörű példája. A Szinva Örökség Napok rólunk, miskolciakról szól, és éppen egy esztendeje született azért, hogy megmutassa összetartozásunkat és értékeinket. Vigyázzunk rá és szeressük. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere az elmúlt két és fél nap eseményeit felidézve elmondta, hogy a Szinva örökség Napok keretében számtalan változatos programra várták a közönséget. Volt tudomány, kultúra, környezetvédelem, szórakoztató program és civil esemény. „Jó volt miskolcinak lenni az elmúlt napokban” – hangsúlyozta a polgármester –, hiszen megtapasztalhattuk, hogy a vízpart élményeket és közösségeket teremt, és megtapasztalhattuk azt is, hogy nagyszerű, tehetséges és összetartó közösségeink vannak. Ezeknek a közösségeknek az ereje miatt állítható bizton, hogy „ez a város erősödik és épülni fog”.  


Sándor Frigyes evangélikus lelkész hivatkozása szerint Jézus azt mondja: ha az ember szíve harmóniában van az Istennel, akkor harmóniában tudunk lenni egymással is. Akkor van egység, ha ez a harmónia megvan. „Az ember sokszor tévesen azt gondolja, hogy nekünk egyformának kell lenni. Nem kell egyformának lennünk. Maradjunk különbözőek, de maradjunk egységben. S ha a Szinva valamit szimbolizálhat fizikailag és lelkileg, akkor az pontosan ez” – mondta.

A beszédeket követően a 60 éves születésnapját ünneplő Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje, a 30 éves Miskolci Csodamalom Bábszínház fényfestő performansza és a 10. születésnapját ünneplő Miskolci Balett műsora volt látható és hallható.

Mocsári László képgalériája

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!