Ugrás a tartalomra

Szlovákiai buszbaleset - Miskolc városa is segít

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 16. kedd 14:54
Miskolc Polgármesteri Hivatala felvette a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint a magyar konzuli szolgálattal. Mindkét szervezet segíti a sérültek hazajutását.

Miskolc Polgármesteri Hivatalának információi szerint 10-12 miskolci, martinkertvárosi nyugdíjas utazott azon a magyar autóbuszon, ami 2023. május 15-én (hétfőn) egy kamionnal ütközött a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Az eddigi információk alapján a kamion behajtott a busz elé, majd a járművek szinte fékezés nélkül egymásba csapódtak - írja a témával kapcsolatos közleményében a városháza.

A súlyos sérülteket a Pozsonyi Egyetemi Kórházba szállították, többükhöz már éjszaka elindultak Miskolcról a családtagok, akik a konzulátus közreműködésével kaptak segítséget. Akik könnyebben sérültek, azokért buszt küldtek és már a mai napon hazaérkeztek. Köztük vannak olyan sérültek is, akiket a megyei kórházba szállítottak át ellátásra.

A szlovákiai kórházban ápolt súlyos sérülteket – amint állapotuk engedi – várhatóan mentőautóval és orvosi felügyelettel szállítják majd haza, vagy indokoltság esetén először egy Pozsonyhoz közeli magyar kórházba.

Miskolc Polgármesteri Hivatala felvette a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint a magyar konzuli szolgálattal. Mindkét szervezet segíti a sérültek hazajutását. A Polgármesteri Hivatal felajánlotta, hogy minden elérhető segítséget megad a baleset miskolci sérültjeinek, továbbá, Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő pedig folyamatosan tartja a kapcsolatot több érintettel és hozzátartozóval, a baleset több sérültje ugyanis a körzetében működő nyugdíjas klub tagja - közölte az önkormányzat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!