Ugrás a tartalomra

Szociológusok találkoznak és tanácskoznak a Miskolci Egyetemen

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 15. szombat 15:27
Az esemény két napja alatt százharminc előadás hangzik majd el a felsőoktatási intézményben.
Fotók: Miskolci Egyetem

Napjaink ökológiai és gazdasági válságokkal sújtott időszakának aktuális társadalmi folyamatait járják körül a kutatók a Magyar Szociológiai Társaság Vándorgyűlésén. A ’Szociológiai tudás és közjó’ címen megrendezett kétnapos találkozóra a szakterület jeles hazai képviselői érkeztek a Miskolci Egyetemre - írja közleményében a felsőoktatási intézmény.

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Bölcsészettudományi Kar jubileumi rendezvénysorozatának egyik legjelentősebb állomása a Magyar Szociológiai Társaság Vándorgyűlése, amelynek plenáris és szekcióülései napjaink szociológiai kutatásainak irányait és témáit széles körben vonultatják fel.

„Az országos jelentőségű rendezvény kitüntető elismerés a miskolci társadalomtudományi képzésnek, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetében zajló oktatói és kutatói munkának. Megbecsülése annak a motiváló közegnek, amely érzékenyen reagál a társadalom aktuális problémáira” – mondta a rendezvényt köszöntő Illésné Kovács Mária, a Bölcsészettudományi kar dékánja.

„A miskolci műhely eredményessége és elismertsége szerepet játszik abban, hogy a bölcsészettudomány mellett jövő évtől a társadalomtudomány is megjelenik majd a kar nevében” – jelentette ki. Erre erősített rá Szűcs Péter rektorhelyettes, aki úgy fogalmazott: a társadalmi innováció elősegítése fókuszterületté vált a Miskolci Egyetemen, amellyel a régió innovatív és dinamikus fejlődéséhez járulhat hozzá az intézmény.

„Az utóbbi évek válsághelyzeteiből fakadó problémák kiemelten aktuálissá teszik a társadalomkutatók miskolci találkozóját, hiszen egy sok szempontból válságokkal kísért időszakban kell válaszokat keresni az egyénekben és a közösségekben nyomon követhető változásokra” –fogalmazott Nagy Beáta, a Magyar Szociológiai Társaság elnöke. Egyben köszönetet mondott a Miskolci Egyetemnek és Szabó-Tóth Kingának, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete vezetőjének a szociológiai tudást a közjó szolgálatába állítani igyekvő konferencia megszervezéséért.

A kétnapos találkozón tíz intézmény vesz részt, a konferencián százharminc előadás hangzik el harminc szekcióban.

További hírek

Olvasnivaló