Ugrás a tartalomra

Szolidaritási nyilatkozat és feketeruhás élőlánc az elbocsátott igazgatóhelyettesért

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 09. péntek 18:54
A mai napon érkezett a hír, miszerint felmentették állásából Dezsőfi Györgyöt, a Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét azzal az informális indokkal, hogy vezető pozíciója miatt nem vehetett volna részt a hétfői polgári engedetlenségben. Az intézmény tanárai közleményt adtak ki, melyben válaszlépéseiket jelentik be: szolidaritási nyilatkozat aláírásával álltak ki kollégájuk mellett, illetve feketeruhás élőlánccal veszik körül az iskola épületének tömbjét.

Mint írják, „a tantestület tagjai egy szolidaritási nyilatkozatot írtak alá Dezsőfi György kolléga mellett, melyben követelik a határozat visszavonását. Dezsőfi tanár úr azon túl, hogy tantárgyait (matematika-fizika) magas színvonalon és eredményesen oktatja, fontos és pótolhatatlan feladatokat lát el a gimnázium életében, az iskolavezetésben. Hozzá tartozik többek között az érettségi vizsga megszervezése, a statisztikák, az elektronikus napló, az iskola digitális megújítása - a járvány alatt is az ő munkájának volt köszönhető, hogy hamar és egységes platformok használatával képesek voltunk átállni a távoktatásra.”

Fotók: Mocsári László

Arra is kitérnek, hogy „A tantestület úgy döntött, a felmentés napján, 12-én hétfőn reggel fél 8 és 8 óra között feketeruhás élőlánccal veszi körül az iskola épületének tömbjét, jelezve ezzel az eljárás, a példastatuálás elfogadhatatlanságát és Dezsőfi György melletti kiállását. Bár a tantestület létszáma kevés ahhoz, hogy a kb. 800 m kerületű tömböt körülfogja, reménykedünk benne, hogy mégis elegen leszünk véleményünk kinyilvánítására, láthatóvá tételére…”

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!