Ugrás a tartalomra

Szombaton is a kormány ellen tüntettek a fővárosban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 17. vasárnap 10:03
A megmozdulást a Mindenki Magyarországa Mozgalom hirdette és azon több ezren vettek részt. 
Ismét a kormány ellen tüntettek Budapesten. Fotó: Nagy Bálint/Telex

Szombat 17 órára tüntetést szervezett a Mindenki Magyarországa Mozgalom Budapestre, a Jászai Mari térhez a pesti rakpartra. A telex.hu tudósítása szerint eseményen többek között beszédet mondott az összellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter. A beszédek után a tömeg egy része elfoglalta a Margit hidat, majd elindult Budapest belvárosában – ugyanúgy, ahogy az utóbbi napok demonstrációi után, amióta a kormány úgy döntött, jelentősen megváltoztatja a kata szerinti adózás feltételeit.

A demonstráción elhangzott, a következő napokban mindennap lesz hasonló megmozdulás, majd az esemény végén néhány százan lezárták a Margit hidat. Ezután több órán át tartó vonulásos tüntetés kezdődött Budapest belvárosában, amelyen hol néhány százan, hol több ezren is részt vettek. A tiltakozók időnként lezártak csomópontokat, kereszteződéseket.
Az Orbán, takarodj! mellett a Gyurcsány-féle őszödi beszédre és az utána következő tüntetésekre utaló Elkúrtad volt a leggyakoribb rigmus.

A menet végül éjfél előtt nem sokkal érkezett a Kossuth térre. Itt rendőrök várták őket. A vonulásnak rendőri biztosítása nem volt, de az így is komoly atrocitások nélkül ért véget.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!