Ugrás a tartalomra

Szombattól Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke

MTI
Utoljára módosítva
2021. január 06. szerda 14:46
Pásztor Dánielt november 18-án választották meg püspöknek, január 9-én pedig - több új tisztségviselővel egyetemben - be is iktatják hivatalába.
Fotó: MiNap-archív

Januárban veszi át hivatalát a Magyarországi Református Egyház Tiszáninneni és Dunamelléki Egyházkerületének új elnöksége, és januárban iktatják be az új püspököket is.
    
Az egyház szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a november 5-én megválasztott Balog Zoltán püspököt és Veres Sándor főgondnokot január 25-én, a november 18-án megválasztott Pásztor Dániel püspököt és Molnár Pál főgondnokot pedig január 9-én iktatják be hivatalába.
    
Az új tisztségviselők a következő hat évben irányítják majd egyházkerületüket. A koronavírus-járvány miatt a püspökszentelő, ünnepi istentiszteleteket tavasszal tartják meg, az új országos zsinat pedig előreláthatólag február közepén alakul meg - írták.
    
Ismertették: a református egyház törvényeinek értelmében az egyházkerületi közgyűlésekig tartó, átmeneti időszakban a korábbi testületek és tisztségviselők, mint ügyvivők irányítják a kerületi hivatalokat.
    
A Dunántúli és a Tiszántúli egyházkerületben a korábbi püspökök, Steinbach József és Fekete Károly folytatják szolgálatukat - olvasható a közleményben.

További hírek

Olvasnivaló