Ugrás a tartalomra

Szomorkás szülinap: ötéves Miskolc társasjátékklubja

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. február 15. hétfő 13:40
A Gémeskút - Társasjáték Klub Miskolc nagyjából 160 regisztrált tagot számlál jelenleg.
Az első alkalom óta nagyjából 220 ember fordult meg a Gémeskútnál

A modernkori – főként felnőttek szórakozását célzó – társasjátékok egyre több rajongót gyűjtenek hazánkban is. Miskolcon már ötödik éve működik a Gémeskút, ami fennállása évfordulóját február 14-én szokta ünnepelni: félszáz ember gyűlik össze Valentin-napon minden esztendőben, hogy a szenvedélyüknek hódoljanak – legtöbben pedig a párjukat is elviszik, mivel közös érdeklődés a társasozás.

– Eleinte csak néhányan voltunk, egy baráti kör – mesél az indulásról Puskás Tibor alapító klubelnök. – Egy szerencsés egybeesés következtében épp akkor robbant be nálam a társasjátékozás-hobbi, amikor a Kassai utcai közösségi térben megnyílt a lehetőség a környékbeliek részére különféle programok szervezésére. Azonnal indítottam is egy Facebook-oldalt, hátha akad más is, akit érdekelne a lehetőség. Néhány hónap alatt húsz-harminc főre duzzadt a létszámunk.

A klub születésnapján minden évben valamilyen nagyobb szabású ünnepi alkalmat tartanak tortával, pizzázással, vicces kvízjátékkal. Most azonban minderre nincs lehetőség, ahogy egy ideje a klubalkalmakat sem tudták megtartani.

– Sajnos teljesen el kell tekintenünk a megszokott dolgainktól. Egy ideig azon igyekeztem, hogy legalább a kvízjátékunk vagy némi online játék legyen erre az alkalomra, de megvitatva a többiekkel arra jutottunk, hogy a korlátozott lehetőségek annyira lehangolóvá tennék az amúgy általában harsány nevetéssel kísért társasági élményt, hogy inkább elhalasztottuk.

Azért egy-két meglepetés még így is marad, többek között klublogós pólókat sorsolnak Facebookon a sztorikat megosztó tagok között. Igény egyébként lenne a hétköznapokban is a klubtevékenységre. – Ősszel még azt hittük, ez most rövidebb szünet lesz, lelkesebbek is voltunk, de csakhamar mindenkin csüggedtség lett úrrá, és érzésem szerint ilyen csendes belenyugvással várja most mindenki, hogy mi fog történni.

Puskás Tibor elmondta, az első alkalom óta nagyjából 220 ember fordult meg a Gémeskútnál, és több mint 350 féle játék volt ez idő alatt az asztalokon. – Manapság 160 regisztrált klubtagunk van, de körülbelül 40 fős a „keménymagunk”, ebből a létszámból került ki az a 20 fő, aki heti rendszerességgel megjelenik. Reméljük, ez a lelkesedés megmarad az újranyitás után is.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!