Ugrás a tartalomra

Szúnyoggyérítés: a vízparti területekre fókuszál a katasztrófavédelem

MTI
Utoljára módosítva
2021. június 07. hétfő 12:10
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád mentén folytatódnak a biológiai kezelések.

Országszerte a vízparti területeken folytatódik a héten a szúnyoglárvák elleni védekezés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a következő napokban további biológiai kezeléseket végeznek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád mentén, Békés megyében a Körösök térségében található holtágakban, a Csongrád-Csanád megyei Tisza-szakaszon, valamint a Balaton környékén, ahol a korábbi légi beavatkozásokat egészítik ki földi technológiával - tartalmazza a közlemény.

Emlékeztettek arra, hogy az országos szúnyoggyérítési program április 22-i indulása óta mintegy tizenötezer hektáron végeztek biológiai lárvagyérítést a szakemberek.

Az alkalmazott készítmény a szúnyogok lárváin kívül más rovarokra nem veszélyes, közvetlenül a vízi élőhelyeket permetezik repülőről, terepjáróra rögzített berendezésekkel vagy háti permetezővel - írták, hozzáfűzve, hogy a kifejlett szúnyogok ellen földi kémiai módszerrel eddig csak a Tisza-tónál kellett védekezni.    

A meleg időjárás kedvez a szúnyogok fejlődésének, a katasztrófavédelem által megbízott szakértők folyamatosan nyomon követik ezt és ahol szükséges, elrendelik a beavatkozásokat - közölte az OKF.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Miskolcon április végén, május elején kezdték meg a szúnyoggyérítést a Városgazda munkatársai.

(Nyitóképünk illusztráció, forrás: MiNap-archív/Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke