Ugrás a tartalomra

Szüreti borvacsora a Drótban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 09. szombat 12:35
Október a szüret és a szüreti mulatságok jegyében telik Tokaj-Hegyalján. Ha a szüreti munkákat nem is, de a szüreti mulatságok hangulatát Miskolcon, a Drót Brisztróban is megtapasztalhatják (fizetett hirdetés).

Fürtökben lóg a szőlő Hegyalja megannyi tőkéjén - szüretre várva, hogy aztán a legfinomabb borok készüljenek belőle, amit csak ez a vidék adhat. Mielőtt azonban a hordókba kerülne az isteni nedű, mustként kínálják a szőlősgazdák. Hogy milyen must készül a tarcali Barkland Pincészetben, azt megkóstolhatják, ha eljönnek a Drót Bisztróba október 15-én. Az este 6 órakor kezdődő szüreti zenés borvacsorán ráadásul nemcsak megízlelhetik a vendégek az idei szőlő levét, hanem maguk is préselhetnek mustot. Az érkezéskor kínált must vagy Barkland habParty mellett a Barkland Birtok Furmintot és Mandulás Furmintot is megismerhetik. Míg a desszerthez – az édes borok kedvelőire gondolva – a hárslevelűt és édes szamorodnit ajánlanak a szervezők. A menüben pedig egy újra gondolt szüreti vacsorával várják a vendégeket. Előételként kacsatepertőt és mangalica kolbászt kínálnak. A Barkland borkrémlevest édes habgaluskával, mazsolával és pirított mandulával készíti a séf. A hölgyeket camembertes-körtés csirkemellel, az urakat mustáros vaddisznósülttel várják. Desszertként szőlős vargabélessel sajtválogatással kedveskednek a vendégeknek. A borvacsorán való részvételhez asztalfoglalás szükséges, amit a 46/555-102-es telefonszámon jelezhetnek. Tartsanak velünk a kulináris élvezetek világába, töltsünk el együtt egy különleges estét!

További hírek

Olvasnivaló