Ugrás a tartalomra

A tapolcai strandfürdő is kinyitotta kapuit pénteken

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. május 31. péntek 19:25
A miskolciak jól ismert strandja ma már egy szervezeti egységet alkot a mellette felépült új Ellipsum Élményfürdővel a méltán híres Miskolctapolcán, és akár egy közös jeggyel látogatható immár mind a két létesítmény.
Kinyitott pénteken az Ellipsum strandfürdő is. Fotó: Juhász Ákos

Erről tájékoztatott egyebek mellett Németh Judit a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője, aki elmondta, pénteken déli 12 órakor megnyitotta kapuit a miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő strandfürdő része is, amely régóta közkedvelt a miskolciak körében. Megtudtuk, az elmúlt hónapokban nagy munka folyt a strand területén, teljes borkolatcsere történt az úszómedence körül és lecserélték az elhasználódott ülő és napozópadok léceit is. 

- Minden évben elvégeztük a karbantartásokat, de ezek nem voltak tartósak, szinte folyamatosan javítani kellett a burkolatot, ami nagy költséget jelentett, különösen szezonnyitás előtt. Most egy jobb minőségű megoldással, hosszabb távra tudtuk ezt megoldani, ráadásul TAO (társasági adó) pénzből, így gyakorlatilag sem a városnak, sem a Miskolci Fürdők Kft.-nek nem került plusz pénzébe a fejlesztés – tájékoztatott az ügyvezető. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy mostantól minden reggel hét órától szabad a fürdőzés, ami azért lényeges, mert tapasztalatuk szerint sokan, a helyben élő tapolcaiak különösen, szeretik a kora reggeli úszást. A szolgáltatás igénybevételéhez a bérletet és a füzetjegyet ajánlja, a korábbi években megszokott módon. Ezekkel a megoldásokkal a legköltséghatékonyabb a napi vagy gyakori fürdőhasználat. 

- Az új Ellipsum Élményfürdővel együtt, most már négy évszakos szolgáltatást tudunk biztosítani. Az élményfürdőben a medencék és attrakciók többsége a beltérben van, csak egy kinti medence üzemel, a strandfürdőben pedig csak kültéri medencék, egy úszó és egy családi medence van. Átjárást is lehet igényelni, az, aki szeretné igénybe venni mindkét fürdőt, az ehhez szükséges jegyet az élményfürdő pénztárában tudja megvenni. A strandfürdő jeggyel, aki szeretne, tehet egy 15 perces kirándulást az élményfürdőbe, és ha tetszik, befizetheti a különbözetet, ami az órájukra kerül terhelésre - részletezte Németh Judit. 

Miskolc polgármestere Veres Pál rámutatott, városunk számára a turizmus és vendéglátás egy komoly kitörési pont. Büszke arra, hogy az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések történtek ebben a városrészben is. Megújult többek között az őspark, a büfésor, a csónakázótó és a Barlangfürdő és környezete. 

- A mai napon megnyílt Ellipsum Strandfürdőben is sikerült komoly fejlesztéseket elvégezni, több mint bruttó 90 millió forintból. A pénteki időjárás nem volt ideális a fürdéshez, de azt gondolom, az elkövetkező napokban a jó idő is meg jön majd. A beruházás keretében új szegélyköveket és járdát kapott az úszómedence és megújult a lelátó is, részben TAO pénzből, részben a MEAFC és az MVLC támogatásával. Ez azért volt fontos, mert július 9-től 24-ig Miskolcon fogadjuk Európa egyetemistáit az Európai Egyetemi Játékokon, és a tapolcai strandfürdő is az egyik helyszíne lesz a mérkőzéseknek. Szerettük volna, hogy ehhez rendelkezésre álljanak a megfelelő feltételek, az úszómedencétől a lelátókon át az egyéb infrastruktúráig – fogalmazott a polgármester, aki bízik abban, hogy egy jó nyári-őszi szezon elé néz Miskolctapolca és az egész város.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!