Ugrás a tartalomra

Taroltak a miskolci lányok a világversenyen, rengeteg éremmel tértek haza

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. május 14. kedd 16:39
Rengeteg éremmel tértek haza a Harc- és Táncművészet Sportegyesület táncosai Zágrábból.
harc és táncművészet
Fotók: magánarchívum

A múlt hétvégén a horvát fővárosban rendezték meg az International Dance Open versenyt. A többnapos World Finale hatalmas sikereket hozott a miskolci sportegyesület számára – tudtuk meg G. Toronya Alexandrától. Az edző és koreográfus hosszan sorolta az eredményeket. Már az első nap is fantasztikusan sikerült számukra, hiszen Kurucz Szofi és Matusz Petra (fenti képünk két szélén) egyaránt döntőbe jutott Fitness Dance junior kategóriában. A lányok aztán a második fordulóban még technikásabb gyakorlatokat mutattak be, elsöprő sikerük volt: Petra a dobogó második fokára állhatott fel, Szofi pedig elhozta a világbajnoki címet.

Jászka Tessza (a fenti képen középen) – egyedüli magyarként – 13 versenyzővel mérette meg magát a Fitness Dance Mini Kids döntőjében. Olasz, szlovák, cseh és egy török lány volt az ellenfele. Tesszával azonban nem bírtak, szintén megszerezte a világbajnoki címet. Nem mellesleg ő vehette át a Talent címet is.

harc és táncművészet

Fegyverneki Lötte (fenti kép) fitness koreográfiája szintén pontos és dinamikus volt. Moldovai és olasz ellenféllel kellett megküzdenie a döntőben, és Lötte a dobogó legfelső fokára állhatott fel – csakúgy, mint a Musical kategóriában.

Nagy Estella Léna

Nagy Estella Léna szintén fantasztikus gyakorlatot mutatott be, bejutott a legjobb öt közé, majd a döntő is jól sikerült számára, végül a második helyet csípte meg.

Kids formációban a Mini csoport második lett.

Koncsol Kincső és Szarka Édua show junior kategóriában – ami szinten a legnehezebbek közé tartozott – döntőbe jutott, ami már önmagában szép eredmény, végül Édua negyedik, Kincső pedig a hatodik helyen végzett.

harc és táncművészet
Az ificsoport

Az ifik nyolc csoport ellen léptek színpadra, és a negyedik helyen végeztek.

harc és táncművészet

Csorba Diána az egyik legnehezebb kategóriában indult, több mint egytucatnyi ellenféllel kellett megküzdenie, végül a hatodik helyet szerezte meg.

A miskolci sportegyesület Jamaica show kategóriában az ötödik lett.

A Herkules koreográfiával második helyet értek el

Utolsó produkcióként Musical kategóriában a Herkules koreográfiát mutatták be a World Fináléban, és a második helyezést szerezték meg vele.

Toronya Alexandra és Jászka Tessza

– Egy álmunk vált valóra ezekkel az eredményekkel. Hatalmas élmény volt számunkra a verseny, ahol fejlődni tudtunk. Összegezve azt tudom mondani, hogy megérte az elmúlt egy év kőkemény munkája. Elégedett vagyok az eredményekkel és nagyon büszke vagyok a csapatra – fogalmazott G. Toronya Alexandra, aki a legjobb koreográfusi címet érdemelte ki a világversenyen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!