Ugrás a tartalomra

Társadalmi együttműködés erősítése Lyukóvölgyben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 03. szerda 16:14
Lezárult a halmozottan hátrányos helyzetű csoportok integrációját elősegítő program Lyukóvölgyben.
Képünk illusztráció / Fotó: minap.hu archívum

A programban a miskolci önkormányzat mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) vett részt – tájékoztatta szerkesztőségünket a városháza sajtó osztálya.

A program elsődleges célja az volt, hogy jövőképet nyújtson a Lyukóvölgyben élőknek. A partnerek átfogó célként jelölték meg a helyben élő lakosság integrációjának elősegítését, a közösségi kohézió erősítését, valamint a mentális problémák csökkentését – írták.

A célok megvalósítása érdekében olyan szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi programokat szerveztek a lakosságnak, mint például környezetvédelmi programok, sportfoglalkozások, színházlátogatás. A közösségfejlesztő programok mellett mentorálási, életvezetési- és munkavállalási tanácsadást, valamint folyamatos szociális munkát biztosítottak a partnerek a Lyukóvölgyben élőknek: 240 fő részére egyéni fejlesztési terv készült, a projekt utolsó nagyobb helyi közösséget megmozgató eseménye a november 25-én megrendezett családi nap volt – sorolták a közleményben.

Kiemelték, hogy a program célcsoportjába a Lyukóvölgy területén élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő egyének és családok tartoztak, de a program a terület egésze számára is nyújtott olyan szolgáltatásokat, amelyek segítették a hátrányos helyzetű emberek felzárkózását és a település életébe történő integrációját. 

A program 2020. november 1 - 2023. november 30. között valósult meg. A projekt százszázalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összköltsége 258 507 944 Ft volt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!