Ugrás a tartalomra

Tartják az ütemtervet a kerékpárút-hálózat fejlesztésében

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. augusztus 24. csütörtök 12:31
Négy szakaszon, összességében közel kilenc kilométeren épül kerékpárút Miskolcon. Csütörtökön, sajtótájékoztatón elhangzott: ütemterv szerint haladnak a beruházások.
Miklós Viktor főosztályvezető és Révész Péter (Velünk a Város, LMP) önkormányzati képviselő. | Fotó: Mocsári László

Újabb turisztikai vonzerőt növelő kerékpárút-fejlesztés Miskolcon - ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót csütörtökre az önkormányzat, amit az egyik fejlesztés alatt álló szakaszon, a miskolctapolcai Szentkereszthegy és Bacsinszky András utca kereszteződésében tartottak meg.

Révész Péter (Velünk a Város, LMP) zöldpárti önkormányzati képviselőként hangsúlyozta: Miskolc "hitet tett" a környezetvédelem és az egészséges életmód mellett azzal, hogy a fejleszti és a régiós hálózatba bekapcsolja kerékpárútjait.

- Akik ezeket használják, a környezettudatos és egészséges életet preferálják. Miskolcot tehát egy újabb turisztikai csoport, a biciklisek számára is széppé és vonzóvá kell tenni, fejleszteni, bővíteni kell a kerékpárútjait - fogalmazott.

Miklós Viktor, a miskolci polgármesteri hivatal Pályázati Főosztályának vezetője felelevenítette, hogy az önkormányzat még 2017-ben adta be támogatási kérelmét a kerékpárút-hálózat fejlesztésére. A tervek 2019 őszére készültek el, majd megkapták az engedélyeket a valamivel több mint 1 milliárd forint összköltségvetésű projektre.

Az összegből egyből négy út épül meg. Az első Mályival köti össze Miskolcot, a második a cementgyártól a Kemény Dénes uszodáig tart, a harmadik a Déli városkapu és a Joyson között fut majd.

A negyedik pedig - ahol a mostani sajtótájékoztatót is tartották - Miskolctapolcáról indul a város közigazgatási határáig, majd onnan tovább Kisgyőr, Harsány, aztán Eger felé tart. Ez egy 2,4 kilométeres szakasz, amin egy három méter széles kerékpárút épül. Miskolc határán túl - tudatta a főosztályvezető - szintén uniós forrás igénybevételével folytatódik majd a szakasz az említett települések felé.

Megtudtuk azt is, hogy Miskolcon összességében közel kilenc kilométer új kerékpárút épül, ebből 1,6 kilométeren felfestéssel jelzik, a többi, több mint hét kilométeren viszont teljesen új aszfalton közlekedhetünk majd.

- Mind a négy szakaszon elkezdődött a munka, ami a tervek szerint november végéig, december elejéig tart majd. Ekkora be kell fejezni a kivitelezést. Mindenhol az ütemtervek szerint halad a kivitelező - tette hozzá a főosztályvezető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!