Ugrás a tartalomra

A tavasz első Avasi Kvaterkáját rendezik meg szombaton

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 13. csütörtök 12:24
Újabb tavaszköszöntő fergeteges forgataggal várják a szervezők április 15-én 15 órától a Mélyvölgyben a kimozdulni vágyókat. Főszerepben ezúttal a családi kikapcsolódás és Abaújszántó áll az Arnóti és a Zsolcai soron.
Fotó: Mocsári László

Noha az időjárás igazi szeszélyes áprilisi, de már nem lehet megfagyni, itt az ideje a szabadtéri játékoknak, a családi kikapcsolódásnak. Ezért az Avasi Kvaterka szervezői úgy állították össze a programokat, hogy azokon az egész család szórakozhasson. A kicsiket a Creppy Palacsintaházban gyerekprogramok és meglepetés palacsinta csábítja, a nagyokat pedig a Ház Bora. 

Az apróságokkal érkező vendégek mulatságának szokás szerint, a Gonda Pince lesz a fő helyszíne. Annak érdekében, hogy időben fel lehessen lőni azt a bizonyos pizsamát, a résztvevők már 15 órától belevethetik magukat a kitűzőkészítés rejtelmeibe, a homokozó kalandjaiba és az utcai krétarajzverseny izgalmaiba. Az örökmozgók pedig megpróbálhatják levezetni mérhetetlen energiáikat a hordólovaglással, az abroncsdobálással, illetve a hordósakkal és malommal (csak hogy fejben is kellemesen elfáradjanak a nap végére).

Természetesen a felnőttek szórakozásáról is gondoskodnak majd a szervezők: óránként pincelátogatásra lesz majd lehetőség, ahol verjus-t, mustot, murcit, pet-natot, nyers pezsgőt és bort kóstolhatunk, de elsajátítható a lopó használatának gyakorlata is. A Miskolci Gasztrohős pedig bevezeti az érdeklődőket a speciality kávék és kávékülönlegességek világába.

Nyitva áll majd a Gallay Kézműves Pince, a Czabala Családi Pince, a Richter Pincénél a Bűdi Borház, és a Kvaterka Sátornál Miskolc város borai mellett hatalmas borválasztékból lehet majd szemezgetni. A harapnivalók tekintetében kencés válassz-szendvicsekkel (kolbászkrém, padlizsánkrém, körözött, lazackrém, tepertőkrém, zsíros kenyér) készülnek a szervezők, ám a Gonda Pincénél marhapörkölt rotyog majd a bográcsban, túrós sztrapacskával.

Bemutatkozik Abaújszántó

A Firmánszky Pince, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet és a már jól ismert Palkó Borok hozzák el az Avasra a legkiválóbb nedűiket. A gasztró vonalhoz pedig becsatlakozik a Forró Kutya Barbeque assado grillen sült szárnyasokkal, pulled pork szendviccsel és BBQ oldalassal.

A zenéről a különböző helyszíneken a Gabreal x LuiBig és Dj Rooftop gondoskodik, illetve a Cardium Találka Party retródiszkójában Dj LuiBiggel lehet majd csörögni.

Mindezek mellett 17.30-tól egy nyilvános beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők az Avasi Présházban, méghozzá a most alakuló Bükki Kör tagjaival, akik a miskolci és a bükki turisztika és vendéglátás jövőjéért és bemutatásáért dolgoznak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!