Tavaszköszöntés és Gasztroplacc a MÜHA-nál
A tavasszal kicsit elszámolták magukat a szervezők – köszönteni akarták, de inkább csalogatni kellett. Az ételek, az italok és a kultúrprogram azonban felmelegítették a testet és a bensőt egyaránt.
A MÜHA előtti térre a tavaszi feltétekkel pakolt pizzát a sajttortát és a málnaszörpöt az Anyukám Mondta szállította, míg a hambikért a Borsod Burger volt a felelős – ezekből akadt medvehagymás majonézzel, salátával, marhahússal, camembert-rel és füstölt savanyított lilahagymával pakolt, de volt olyan buci is, ami káposztasalátát, tépett marhahúst és ementálit rejtett. A street food ínyencségek mellé a Hajdú Roland Pincészet boraival lehetett koccintani, míg a MÜHA kávézó – a GasztroPlacc ideje alatt – italokkal és gofrival várta a vendégeit.
Néhány falat a léleknek is jutott, erről Beck Zoli és Grecsó Krisztián gondoskodtak, akik beszélgettek, mert barátok, olvastak, mert írnak és zenéltek, mert vannak dalaik. A kultúrélet csillagjai után az égbolt sztárjaira fókuszált a program: a Miskolci Amatőrcsillagászok Észlelő Köre Egyesület tagjai távcsöves bemutatót tartottak a MÜHA Kávézó teraszáról.