Ugrás a tartalomra

Távozik Toma Sándor

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 13:36
Négy év után távozik Toma Sándor, a DVTK női röplabda csapatának vezetőedzője, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a női röplabdázás diósgyőri újraindításában.
Forrás: dvtk.eu

2017 júliusában hosszú szünetet követően csatlakozott újra a női röplabda szakosztály a DVTK-családhoz, amely együttes felnőtt csapatának vezetőedzője és az utánpótlás szakmai igazgatója Toma Sándor lett. 

Az akkor 45 éves szakember a nulláról építette fel a diósgyőri röplabdázás jelenkori történelmének új csapatát, mindezt helyi kötődésű játékosokkal. A 2017/2018-as bajnoki idényben az NB II.-ben indult el a DVTK, a bajnokság végén pedig az osztályozót megnyerve sikerült kiharcolnia az együttesnek az NB I.-ben való indulás jogát.

Toma Sándor irányításával a 2018/2019-es bajnoki évadban a 6. helyen végzett a csapat az NB I.-ben, majd a 2019/2020-as idényben az alapszakasz második helyére küzdötte fel magát az együttes, nagy esélyekkel várva a rájátszást. A berobbanó koronavírus-járvány miatt azonban félbeszakadt a bajnokság.

A Magyar Röplabda Szövetség felkérésének eleget téve a 2020/2021-es idényt a legmagasabb ligában, az Extraligában versenyezhetett a DVTK. A rájátszásban sajnos sérülések egész sora sújtotta a csapatot, így nem sikerült meghosszabbítani az Extraliga-tagságot.

A felnőtt csapat eredményei mellett Toma Sándornak komoly érdemei vannak abban, hogy az elmúlt években a DVTK égisze alatt minden korosztályban sikerült elindítani utánpótlás csapatot a különböző bajnokságokban, így ma már közel száz leány vallhatja magát diósgyőri röplabdázónak.

Toma Sándor a 2021/2022-es szezontól máshol folytatja a szakmai tevékenységét. Ehhez a munkához nagyon sok sikert és egészséget kívánunk! Köszönjük szépen az elmúlt négy évben végzett munkáját!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!