Ugrás a tartalomra

A téli átállásra hívták fel a figyelmet

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 18. péntek 14:25
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ellenőrzési akciójával péntek reggel arra hívta fel a figyelmet, mennyire fontos a közlekedésben az őszi-téli átállásra való tudatos felkészülés.
Fotó: Mocsári László

A téli időjárás jelentős vezetésbiztonsági kihívások elé állítja a járművezetőket. A vegyes halmazállapotú időszak fokozott figyelmet követel. A közlekedés során számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik, a féktávolság megnő, így célszerű csökkenteni a haladási sebességet.

A 37-es számú főút 0 km-nél, a Miskolc felé vezető oldalon fekvő pihenőhelynél megtartott közlekedésrendészeti akció elsősorban a figyelemfelhívásra irányult. Mint azt Domokos Tibor r. törzsőrmester, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály referense is hangsúlyozta: a sofőrök felelőssége, hogy felkészítsék gépjárművüket a megváltozott időjárási, út- és fényviszonyokra. A hatóság ezért is kéri, hogy gondoskodjunk a gumiabroncsok cseréjéről, és ellenőrizzük a mintázat mélységét!

Fotó: Mocsári László

 

A sofőrök egy nyereményjátékban is részt vehettek, amely során értékes, a közlekedés biztonságát fokozó ajándékokat sorsolnak ki az akciót támogató partnerek.

 

Az úttestre kerülő, lehullott falevelek szintén tovább növelhetik az utak csúszósságát. A reggeli fagyok is komoly veszélyt jelenthetnek, hiszen jeges foltok alakulhatnak ki az úttesten, amelyek miatt az óvatlan járművezetők könnyen kerülhetnek veszélyhelyzetbe. Fontos, hogy mindig az aktuális időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék járművüket – tudtuk meg a szakemberektől az arnóti körforgalomnál ellenőrzés alá vont járművek műszaki állapotának vizsgálata közben. 

További hírek

Olvasnivaló