Ugrás a tartalomra

Telt házra készül a DVTK Stadion a szombati Ez az a napon!

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 31. péntek 21:23
Világklasszis dicsőítő zenekarok érkeznek június 1-jén, a budapesti Puskás Arénát követően Miskolcra.
László Viktor, az Ez az a nap! főszervezője a beharangozó sajtótájékoztatón Miskolcon / Fotók: Nehézy László

A kétezres évek óta folyó, különösen a fiatalok körében népszerű, nagyszabású Ez az a nap! keresztény zenei rendezvénysorozat, vidéki turnéjának második állomásaként a miskolci DVTK Stadiont választotta a debreceni Nagyerdei Stadion után. Június 1-jén neves modern gospelt játszó könnyűzenészek hirdetik majd Jézus Krisztus örömüzenetét dalaikon és imádságaikon keresztül városunkban. Igét hirdet: Meleg Attila, a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora. A Szeretethimnusz nyomán a nap mottója: a remény. 

A DVTK Stadionba 15 ezer embert várnak. Kapunyitás 15 órától lesz és 16-tól 22 óráig a résztvevők hat órán át dicsérhetik az Urat. A Kárpátaljáról érkezők ingyenesen regisztrálhatnak az eseményre. További információ: ITT

Dicsőítő zene a beharangozó sajtótájékoztatón a DVTK Stadion VIP termében

Az esemény kiemelt fellépője ebben az évben Chris Tomlin, a modern gospel egyik legismertebb képviselője lesz. A már Grammy-díjjal is elismert amerikai énekes-dalszerző világszerte több millió lemezt adott el. Az elmúlt évtizedekben a keresztény zenei mozgalom egyfajta szószólójává vált. A „Mily nagy Istenünk” és a „Nincs más Isten” című dalait Magyarországon is éneklik az egyházi közösségekben. 

Közös dicsőítés és imádság várható a rendezvényen is

A magyar keresztény könnyűzene jeles képviselői is színpadra lépnek: Pintér Béla, Tibes, Pajor Tamás, Csiszér László, az Agapé Worship, az EMaBISz Worship, a Magyar Continental Singers, valamint Timothy&Tretí deň Szlovákiából a jó szomszédi viszony jegyében. A zene mellett az Ez az a nap! hagyományaihoz híven idén is kiemelt hangsúlyt kap az igehirdetés és a felekezetközi közös imádság a nemzetért és egész Európáért.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!