Ugrás a tartalomra

Teltházas karácsonyi koncertet adtak a miskolci szimfonikusok

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 20. szerda 11:30
Az ünnepi koncerten a 60 éves szimfonikusok mellett közreműködött a szintén 60 esztendős Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két kórusa: a Fazekas Gyermekkar és a Kicsinyek Kórusa.
Fotó: Mocsári László

A rendezvényen Veres Pál Miskolc polgármestere köszöntőjében kiemelte: „A miskolciaknak az idén is volt miért hálásnak lenni Önöknek. Egy újabb év van mögöttünk, egy újabb, a korábbiakhoz képest talán egy picit könnyebb esztendő, amelyben Miskolc város immár nemcsak túlélni és megmaradni, hanem fejlődni és fejleszteni is képes volt. Sok munka van ebben. Sok és kemény munka. A miskolci emberek, az itt működő vállalkozások, közösségek és civilszervezetek közös erőfeszítései. Minden miskolci közös erőfeszítései, akarata. Nekik jár a hála, nekik jár a köszönet” - hangsúlyozta a polgármester, aki megköszönte a Miskolci Szimfonikus Zenekar egész éves szolgálatát is, amelyet a miskolciakért végeztek. 

A koncert végén tíz nyelven csendült fel a karácsonyi ünnepkör mára elmaradhatatlanná vált zenei szimbóluma a Csendes éj. 
A koncerten közreműködött és a Fazekas Gyermekkart valamint a Kicsinyek Kórusát oboán kísérte Angela Calvo Rios, vezényelt Faragó Sándor és Regős Zsolt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!