Ugrás a tartalomra

Testközelből ismerhették meg jövőbeli állásukat

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 28. péntek 16:40
A MIHŐ egy tizennyolc fős osztályt fogadott pénteken a Kós Károly szakképzőből, hogy valós munkakörülmények között ismerhessék meg a távfűtést.
Fotó: Parai Roland

Már érettségizett diákok érkeztek a MIHŐ Gagarin utcai telephelyére. Mokrai Attila tagintézmény-vezető elmondta, a Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola küldetése, hogy az építőiparhoz kötődő szakmák szakembereit kiképezze. – A duális képzés keretein belül szoros az együttműködés a gazdálkodó szervezetekkel. A jelenlegi projektben intézményünk oktatói már megismerkedhettek az adott vállalatnál alkalmazott technológiákkal és eljárásokkal, amelyek az érintett ágazat szakmai képzésében relevánsak. A diákok látogatása a gazdálkodó szervekhez pedig a projekt másik része.

Dancsosi Miklós most elsős a képzésben, ahol épületgépész technikusoknak, központi fűtés és gázhálózat szerelőknek, valamint víz-, csatorna- és közműrendszer szerelőknek tanulnak a diákok. – Az első félév online oktatásban telt, most azonban könnyebb dolgunk lesz, mert végre gyakorlattá válhat az eddigi elmélet, hiszen testközelből is láthatjuk jövőbeli munkánkat – mondta el a gimnáziumban már leérettségizett tanuló, akinek vágya, hogy ha végez, el is tudjon helyezkedni a MIHŐ-nél. 

Bernáthné Barczi Judit elmondta, a cégnek régi kapcsolata van az iskolával, ami korábban Fazola Henrik Szakgimnázium és Szakközépiskola volt. – Jelenleg is több olyan nyugdíj előtt álló fűtésszerelő munkatársunk van, akik ebben az iskolában sajátították el a szakma alapjait, sőt az elmúlt időszakban is érkeztek hozzánk innen munkavállalók. Bízunk abban, hogy ezzel a bemutatóval is sikerült a tanulók érdeklődését felkelteni a MIHŐ iránt, hiszen a jól képzett szakemberekre mindig szükségünk van – mondta a cég koordinációs és kommunikációs főmunkatársa. 

A projekt célja, hogy tíz százalék alá csökkenjen a szakképzést végzettség nélkül elhagyó tanulók száma. A diákok pénteken megnézték a diszpécser központot és a kazánházakat is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!