Ugrás a tartalomra

Tetoválásaival támogatja az állatokon segítő alapítványt

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 26. kedd 10:36
Pogonyi Viktor miskolci tetoválóművész jó kapcsolatot ápol a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetőjével, mostani akciójával nekik szeretne segíteni.
Pogonyi Viktor (balra) tetovál, hogy támogathassa a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítványt

A Bató-házban dolgozó fiatalember nemrégiben közös programot hirdetett a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány csapatával: két darab ötórás beülőt ajánlott fel, a licit végösszege az állatokhoz kerül majd. A kezdő licit 10 ezer forint volt, a játék végén a két legmagasabb összeget felajánló licitáló kapja meg a két utalványt.

- Jelenleg 80 ezer forintnál tart a licit, ami szép összeg, egy alapítvány számára nagy segítség, de én azt a célt tűztem ki magam elé, hogy elérjük a 200 ezer forintot - árulta el érdeklődésünkre Pogonyi Viktor.

Hat éve dolgozik a szakmában, aminek az alapjait a Kossuth utcai szalonban tanulta meg, januártól azonban már a sajátjában várja a vendégeit. A mostani akciójának több oka is van.

- Az alapítvány vezetője régi barátom, a kezdetektől igyekszem segíteni őket valamilyen formában, hiszen pontosan látom, milyen emberfeletti, áldozatos munkát végeznek az állatok gazdásítása során a szurkolók. Szeretek segíteni, ez ráadásul egy olyan dolog, ami nekem igazából fáradtságba nem kerül - tette hozzá.

A felelős állattartást hirdeti a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány, tagjai tevékenységüket önkéntes alapon, munka mellett végzik. Állatokat - döntően kutyákat - mentenek, gondoznak, és segítik, hogy szerető gazdihoz kerüljenek. Adományokból fenntartott menhelyükön a kutyák testi-lelki rehabilitációját is elvégzik. Amelyik kutya a gondozásukba kerül, azt nem adják tovább más szervezet gondozásába, hanem ők viszik végig az ügyet egészen addig, hogy gazdához kerülnek. De ezután sem engedik el a mancsukat, továbbra is végigkísérik az életüket, tartják a kapcsolatot a gazdikkal. A kutyák egészségügyi ellátását is adományokból fedezik.

Nemcsak a régi, baráti kapcsolat az oka a felajánlásnak: Viktor maga is nagyon szereti az állatokat.

- Gyerekkoromban volt egy kutyám, gyakorlatilag vele nőttem fel. Nagyon szép kort megélt, 17 éves volt, amikor sajnos el kellett altatnunk. Ez nagyon szíven ütött. Később aztán volt aranyhörcsögöm, tengeri malacom, és mivel szeretem az egzotikus állatokat, egyszer kaméleonom és sziámi macskám is. Azt szeretem bennük, hogy nagyon tisztán szeretnek, és meghálálják a törődést - fogalmazott Viktor, akinek mostanság kevés ideje van, hogy házi kedvencet gondozzon.

- A világjárvány lecsengésével (őket is bezárták hónapokra - a szerző) egyre több a munka a stúdióban, ráadásul meghívást kaptam Belgiumba, egy tetoválószalonba. Júniusban már voltam kinn egy hetet, úgy néz ki, hogy augusztusban, szeptemberben ismét mehetek. Nagyon vonzó lehetőséget kínál ez a munka, de sose mennék el Miskolcról, szerelmes vagyok ebbe a városba. Semmi pénzért nem hagynám itt - tette hozzá.

A licit és a nyereményjáték július 31-én, vasárnap délután 3 órakor zárul. Viktor 6 órakor a Facebookon, élő videóban jelenti majd be a nyerteseket.

Aki támogatni szeretné az alapítvány fenntartását és a kutyák állat-egészségügyi ellátását, utalással is segíthet:
Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány
Számlaszám: 11734004-25978458-00000000
IBAN: HU46 1173 4004 2597 8458 0000 0000
OTP Bank Swift: OTPVHUHB
Adószám: 19241834-1-05

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!