Ugrás a tartalomra

Thürmer Gyula: a Munkáspárt olyan embereket szeretne az Európai Parlamentbe küldeni, akik a mai magyar valóságban élnek

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 22. szerda 14:28
Május 26-a fontos az európai és a magyar nép életében is – mondta Thürmer Gyula miskolci sajtótájékoztatóján. A mi baloldaliságunkat úgy szeretnénk az Európai Parlamentbe vinni, hogy ezzel a dolgozó embereket, a népet akarjuk képviselni – hangsúlyozta a Munkáspárt országos elnöke.
Fotó: Mocsári László

– Ma nincsenek a magyar képviselők között sem munkások, sem dolgozók, sem fiatal vállalkozók vagy nyugdíjas idegenforgalmi szakemberek sincsenek, ahogy vasutasok sem. Ők ugyanakkor mind megtalálhatóak a Munkáspárt listáján – mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt országos elnöke miskolci sajtótájékoztatóján. A Munkáspárt olyan embereket szeretne az Európai Parlamentbe küldeni, akik a mai magyar valóságban élnek, akik a munkájukból élnek, akik ismerik a problémáikat és akik talán a leghitelesebb szószólói lehetnek annak, amit mi, magyar emberek érzünk. Május 26-a fontos az európai és a magyar nép életében is – mondta a pártelnök.   

Thürmer Gyula hangsúlyozta, hogy pártja baloldali, nemzeti és ellenzéki is egyben. – A mi baloldaliságunkat úgy szeretnénk az Európai Parlamentbe vinni, hogy ezzel a dolgozó embereket, a népet akarjuk képviselni. Nem értünk egyet azzal, hogy Európában valamiféle nemzetek feletti szervezetre lenne szükség, vagyis ne legyen „Európai Egyesült Államok”, hanem legyen Európa a nemzetek, a népek demokratikus szövetsége – hangsúlyozta a pártelnök. Ezt szerinte az Európai Unióban egy új alapszerződésben is rögzíteni kellene.

A migráció kérdéséről is beszélt Thürmer Gyula Miskolcon. – Arról is meg kellene állapodni, hogy kikkel élünk együtt. Fogadjuk be azokat, akik menekültek, akiket üldöznek, de legyen jogunk megválogatni azt, hogy kiket engedünk be azok közül, akik a jobb élet reményében jönnek Magyarországra vagy Európába. Úgy gondoljuk, hogy az illegális migrációt meg kell állítani, a legális migrációt pedig szabályok közé kell szorítani – hangsúlyozta.

– Olyan Európát akarunk, amely békés. Mi nem akarjuk, hogy az Európai Unióban egy gazdasági vagy politikai szervezetből katonai szervezet legyen. Most, amikor Ukrajnában elég nehéz a helyzet, jogos elmondani azt a félelmet, hogy Európában nem kizárt a háború veszélye. Mi nem szankciókat akarunk Oroszországgal szemben, nem háborús politikát, hanem ellenkezőleg: békét, megegyezést és együttműködést – mondta Thürmer Gyula.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!