Ugrás a tartalomra

Tiétek itt a tér

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. november 06. vasárnap 12:56
Parkosítás ritkán megy végbe olyannyira organikusan és spontán módon, miként az az elmúlt hetekben Martinkertvárosban megesett.
Fotó: Juhász Ákos

Fiatalok tere – mostantól így nevezik az Iskola tér egyik szegletét. Ezt hivatott nyomatékosítani az a tábla is, melyet a térség önkormányzati képviselője a napokban helyezett ki oda. Tette mindezt azt követően, hogy több lakossági panasz is érkezett hozzá a tárgyalt környéket ellepő, szemetelő és hangoskodó tizenévesekről.

Cseléné Figula Edina egy kora őszi este végül úgy határozott, személyesen méri fel a társadalmi jelenség súlyosságát. A megértési szándék kedvező fogadtatásra lelt, amennyiben a fiatalok kifejtették neki, mi áll önkényes térfoglalásuk mögött. Csakhamar kiderülhetett számára: a trafóházat csupán jobb híján használták ülőalkalmatosságnak; kukákat sem borogattak – annál is inkább, mivel még kevesellték is azok számát; és mindössze egy olyan közösségi térre vágytak, amit magukénak érezhetnek, s felelősséggel lehetnek iránta.

Mi sem bizonyult hát kézenfekvőbb megoldásnak a földön felejtett csokis zacskók elleni fellépésül, mint egy asztal, négy pad, két szemetes és annak kinyilvánítása, hogy a jövő generációk rohamléptekkel növekvő igényeinek csillapítására a városrész ezennel átnyújtja e talpalatnyi zöld felületét.

További hírek

Olvasnivaló