Ugrás a tartalomra

Tilos a piroson át! – többtucatnyian vették figyelmen kívül a jelzést

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 12. hétfő 13:27
Harminchat járművezető hajtott tovább a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére Miskolcon egy hét alatt. A rendőrök mindegyikükkel szemben intézkedtek.

A tragédiák megelőzésének érdekében rendszeresen tartanak célzott ellenőrzéseket a megye rendőrei. Legutóbb április 5-e és 11-e között jártak el így, az eredmény nem túl szívderítő: harminchat esetben intézkedtek olyan sofőrökkel szemben Miskolcon, akik a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtottak tovább. A rendőrök a szabályszegő autósokat megállították, és valamennyi gépjárművezetővel szemben 50 ezer forint közigazgatási bírságot, illetve nyolc közúti közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

A rendőrség honlapján is felhívja a figyelmet: az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva vesznek részt a közlekedésben.

– A közlekedési jelzőlámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyása a legsúlyosabb szabályszegések közé tartozik, amelynek következménye tragikus is lehet. Közös érdekünk a közúti közlekedési balesetek elkerülése érdekében, hogy a szabályokat mindenki betartsa – hangsúlyozza a rendőrség, hozzátéve: a közlekedők megyénk útjain továbbra is számíthatnak ellenőrzésekre.

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke