Ugrás a tartalomra

Tiltakozik a DK a vasúti mellékvonalak bezárása ellen

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2023. augusztus 02. szerda 14:44
Nagy-Korsa Judit szerint a MÁV az összeomlás szélén van, a vonatok leállítása pedig sok megyei településen lehetetlenné teszi, hogy az ott lakók időben elérjenek a munkába, az iskolákba.
Nagy-Korsa Judit. Fotó: Mocsári László

Emberek ezreinek nehezíti meg az életét a kormány azzal, hogy augusztus 1-jével leállította a közlekedést egyebek mellett a Miskolc –Tiszaújváros közötti vasúti mellékvonalon – jelentette ki Nagy-Korsa Judit, a Demokratikus Koalíció (DK) megyei képviselője szerdai sajtótájékoztatóján. Emlékezetett, országszerte összesen tíz vonalon állt le a vonatközlekedés kedden, ezzel párhuzamosan pedig harmincöt vonatjárat maradt ki – volt, ami lerobbant, volt, ami el sem indult.

- A MÁV gyakorlatilag a szemünk láttára omlik össze. A kormánynak sürgősen cselekednie kellene, mert ha ez a tendencia folytatódik, az emberek sehol sem fognak tudni A-ból B-be eljutni vonattal – húzta alá.

Nagy-Korsa szerint több dühös DK-szimpatizáns fordult hozzájuk az elmúlt időszakban a mellékvonalak leállítása miatt. „Legtöbben a Miskolc-Tiszaújváros vonal szünetelését kifogásolták, mert a vonatpótló autóbuszok olyan rosszul összeállított menetrenddel közlekednek, amely nemcsak a két említett város közt ingázók, hanem a vonalon található településeken, köztük például a Hejőkeresztúron vagy Emődön, Nyéken lakók életét is ellehetetleníti. Sokaknak akár 10-12 órába is beletelik, míg odaérnek a munkahelyükre és onnan haza, ez rettentően fárasztó, a családok kevesebb időt tölthetnek együtt” – jelentette ki.

A DK-s képviselő úgy látja, a kormánynak nemcsak az emberek jóléte, de a jólléte sem fontos. „Őket csak az érdekli, hogy az oligarchák zsebét minél vastagabbra tömjék. Orbán Viktor miniszterelnök nem olyan régen azt kérdezte az Európai Uniótól, hogy hol vannak a nekünk járó fejlesztési pénzek, majd azzal vádaskodott, hogy ez az ukránokra költhették. Pontosan tudja, hogy ez nem igaz, hiszen minden fejlesztésre szánt eurocent félre van téve az országnak, csak addig nem kapjuk meg, amíg itthon maffiaállamban élünk” – szögezte le Nagy-Korsa Judit, aki szerint itt az idő, hogy a kormány pénzt fordítson az elhanyagolt, kiszipolyozott ágazatokra, így az egészségügyre, az oktatásra és a tömegközlekedésre is.

A politikus végül hozzáfűzte: Hegedüs Andrea, a párt országgyűlési képviselője a héten a szaktárcához fordul a leállított mellékvonalakkal kapcsolatos kérdéseivel, melyekre tizenöt napon belül választ kell kapnia. „A DK minden fórumon tiltakozik ez ellen az ostoba és meggondolatlan lépés ellen” – zárta gondolatait.
 

Olvasnivaló