Ugrás a tartalomra

Tinédzser korba lépett a miskolci Tündérudvar Családi Bölcsőde

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. július 07. vasárnap 10:42
Tízéves szülinapját ünnepelte ugyanis Miskolc egyetlen, Waldorf szemléletű bölcsődéje szombat délután.
Új otthonban folytatja működésének második évtizedét a Tündérudvar Családi Bölcsőde. Fotó: Mocsári László

Mint korábban megírtuk, ez idő alatt rengeteg szülő szavazott számukra bizalmat, egyre többen bízták az ő gondjaikra legféltettebb kincseik nap közbeni nevelését. Sokáig a saját ingatlan hiányzott, ám idén májusban végre beköltözhettek a Szent Imre téren lévő új otthonukba. 

A Tündérudvar Családi Bölcsőde fenntartója a Hámori Waldorf Egyesület. Az ünnepségen megtudtuk, hogy számos nehézséggel kellett megküzdeni azért, hogy ez az intézmény működni tudjon Miskolcon, hol az állami bürokrácia, hol egy bérelt ingatlan tulajdonosa "húzta ki a talajt" a lábuk alól. Mostanra a helyzet sokat javult, nagy lépés, hogy a Tündérudvar Családi Bölcsőde saját házban működhet tovább.  

Kattints még több fotóért!

Biszterszky Gábor a Hámori Waldorf Egyesület elnöke úgy fogalmazott, nehéz, de alapvetően sikeres évek vannak mögöttük. Elmondta, a szülinapi ünnepségre leginkább azokat várták, akiknek gyermekei már hozzájuk jártak bölcsődébe. Sokan el is jöttek a gyermekeikkel együtt. A nap programját is ennek megfelelően állították össze, teljesen gyerekbarátra hangolva. 

Az egyik fő attrakció egy bábelőadás volt, amelyet Leszkoven Levente a Hámori Waldorf Általános Iskola tanulója adott elő, Vitéz László és az elátkozott malom címmel, és volt sok közös éneklés, valamint kézműves foglalkozás is. Aki vállalkozott rá, az szép arcfestést is kaphatott. 

- Két csoportunk van, ahová egytől hároméves korig járnak a gyerekek, aztán mennek tovább az óvodába. Azt akartuk, hogy végre egy saját ingatlanban stabilizálódjon a helyzetünk, és ne egyik bérleményből meneküljünk a másikba. Ez megviseli a gyerekeket, sőt a szülőket és a gondozónőket is. Muszáj volt egy ilyen nagy beruházásba belevágnunk, mert ez adja meg a szükséges stabilitást - vallja az elnök. 

- Mi azt szerettük volna elérni, hogy egy szeretetteljes, meleg otthont biztosítsunk itt a gyerekeknek, amely jól kiegészíti a saját otthonaikat, és biztonságos környezetet nyújt nekik  - tette hozzá Szopkó Tiborné, Ircsi nevelőnő. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!