Ugrás a tartalomra

Tippek hűtőszekrény választásához

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 11. csütörtök 12:57
Felmerülhet a kérdés, hogyan válasszunk hűtőszekrényt otthonra. Mivel nagyon sok szempontot figyelembe kell venni, így a döntés nem könnyű. Az ideális berendezést nem egyszerű megtalálni, főleg azért, mert remélhetőleg egy hosszú ideig használható, ételek tárolására szolgáló eszközt vásárolnánk. Éppen ezért nem árt alaposan körbejárni a témát. Ebben a cikkben pontosan ezt tesszük meg. 

A tökéletes méret

A hűtő vásárlásakor a legfontosabb a méret, hiszen nem mindegy, hova kerül, hol fér el, de az sem, hogy tulajdonképpen mekkorára van szüksége a családnak. Az onlineMárkaboltok egyajtós hűtőszekrényei fagyasztóval szerelve sok esetben megoldást nyújthatnak a mindennapokban. Még ha kell és lenne pénz egy side-by-side méretre, sokkal több helyre van szükség hozzá, mintha az említett, kombinált megoldásban gondolkodunk. Sokszor még ezt is nehéz úgy elhelyezni, hogy az jól mutasson és ne legyen útban.

A készülékek tehát nemcsak méretben, hanem típusban is különböznek egymástól. Emellett az ajtónyílás módja és iránya kapcsán is nagy az eltérés, így mindenképpen érdemes alaposan végiggondolni, hogy melyik lenne a legpraktikusabb megoldás. Ha nem tudjuk kényelmesen kinyitni és bepakolni, akkor bizony másik modellt kell keresni. Ugyanez igaz a magasságra is, hiszen kétféle méret közül válogathatunk. Van az alap méret, de akadnak jóval magasabb, a család számára sokkal jobb választásnak bizonyuló darabok. Ami pedig azokat a készülékeket illeti, amelyeket a fal mellé lehet helyezni, ezeknél 90 fokos az ajtónyílás, így maximálisan kihasználhatóak. Sőt ezeknél már a faltól való 10 centiméteres távolságot sem kell megtartani. 

Beépíthető vagy különálló a jobb megoldás?

Másik fontos kérdés, hogy szabadon álló vagy beépíthető hűtőszekrény a jobb választás. A típus esetében viszont azt kell eldönteni, hogy bár a beépíthető esztétikusabb és jobban passzol a konyha stílusához, viszont macerásabb beüzemelni. Konyhafelújítás előtt tehát nem árt mérlegelni a lehetőségeinket. 

A szabadon állónak szintén megvannak az előnyei, hiszen többségében olcsóbbak, ráadásul bárki könnyedén beüzemelheti, hiszen tulajdonképpen csak be kell dugni a konnektorba. Hátránya azonban, hogy kevésbé illeszkedik a konyha stílusához, nem olvad bele annyira a környezetbe.

Az energiaosztály kérdése

Az energiafogyasztás kapcsán a hűtőszekrényen található értékek éves adatok, viszont nem jó, ha csak ezeket vetjük össze, hiszen fontos mint a méret, mind a kapacitás, mind az elhelyezés. Sokkal biztosabb választás, ha energiaosztályba sorolás alapján hozzuk meg a végső döntést, hiszen ennek meghatározása során a gyártók figyelembe veszik az űrtartalmat is. Ehhez hozzátartozik, hogy a G osztályú berendezések igénylik a legtöbb energiát, ebből adódik, hogy az A kategóriába soroltak a legköltséghatékonyabbak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!