Ugrás a tartalomra

Tíz év kihagyás után rendezték meg újra a Görömbölyi Őszt 

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. szeptember 18. vasárnap 10:49
A Görömbölyi Pince Piknik nagy sikerén felbuzdulva a Görömbölyi Kulturális Egyesület úgy döntött, hogy a régi hagyományt felelevenítve szeptember 16-án és 17-én újra életre hívja a Görömbölyi Őszt.
Horváth Csongor képgalériája

A tavaszi pince piknikhez hasonlóan a programok célja ezúttal is a közösségépítés volt a városrész művelődési házában és a helyi általános iskola sportpályáján.

A COVID után nehéz visszacsalogatni az embereket még szabadtérre is Borkuti László szerint. Az önkormányzati képviselő a Miskolc Televíziónak mindemellett arról számolt be, hogy az egy évtizedes kihagyással együtt mintegy harmincéves múltra visszatekintő rendezvény célja ezúttal sem más, mint egykor volt: amikor beérik a szőlő, akkor a tavalyi borokkal egymást kínálgatva összegyűljenek.

A kétnapos rendezvény pénteken délután családi kerékpáros kirándulással kezdődött, amely a Görömbölyi Általános Iskola előtti sportpályától 17 órakor rajtolt. Szombaton is mozgással indult a nap: 10 órakor vette kezdetét a Görömbölyi Ősz focikupa. A kispályás labdarúgótornát általános iskolásoknak szervezték a helyi általános iskola sportpályáin. Szintén délelőtt közösségi futást is tartottak a sportpályától. A délután során a nagyobbak a termelői- és kézműves vásár portékái között mazsolázhattak, a kisebbeket pedig ugrálóvár, játszópark és kézműves foglalkozások várták. 

A színpadon szombat délután köszöntőt mondó Veres Pál meglátása, hogy ruszin történelmi múltját jó szívvel ápolja Görömböly, gazdag hagyományaira büszkén tekint vissza – a polgármester reményei szerint szép jövő előtt is áll. A városvezető különös hangulatú településrésznek tartja Görömbölyt, melynek ereje a közösségében van. – Római és görögkatolikus templomaival, pincesoraival mintha lelke lenne – fogalmazott, majd rámutatott: az Avas után a legtöbb borospince itt található a városban.

Délután programok hosszú sora várta a kikapcsolódni vágyókat a Görömbölyi Művelődési Házban. 14 órától a Miskolci Mazsorett Együttes tartott bemutatót, majd színpadra lépett a Ködmön Formációs Táncegyüttes is, később az Avasi Művészeti Iskola növendékei mutatkoztak be, de a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar is koncertet adott. Vásári komédiával készültek a Vaga Banda Gólyalábasai, míg a Diri Dongó Együttes őszköszöntő interaktív zenés műsorral szórakoztatta a gyerekeket.

Kora este aztán Seres Ildikó színművész – a Zrínyi Ilona Gimnázium drámatagozatos diákjainak közreműködésével – operett slágereket adott elő, utána Felméri Péter, a Dumaszínház humoristája tornáztatta a rekeszizmokat. A beesteledést követően a Zenegép Együttes csapott a húrok közé – a napot retro diszkó koronázta meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!