Ugrás a tartalomra

Tizenegy éves jet ski bajnoka van Miskolcnak

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 30. szerda 08:37
Az Európa és világbajnoki ezüstérmes ifj. Komonyi Lajos, fiatal kora ellenére, máris hatalmas sikereket tudhat magáénak. A versenyzőt három éve foglalkozik a sporttal, célja, hogy ezüst érmét mihamarabb aranyra váltsa.
Miskolc 11 éves jet ski bajnoka - Mocsári László képgalériája

Ifj. Komonyi Lajost kilenc éves korában, édesapja ismertette meg a sportággal, aki maga is a jetskizés szerelmese. Fiát is hamar elvarázsolta a vízisport, aki az első pillanattól tudta, hogy versenyezni fog, a fiúból így lett tizenegy évesen világbajnok.

- A kisfiamat nagyon érdekelte a dolog, de ő az ülős jet skiket nem kedveli, számára a kisebb, álló jet ski volt a szerelem. Az első jet skit két évvel ezelőtt kapta, az még egy nagyon öreg gép volt, azért szereztük be, hogy kiderüljön, egyáltalán fogja-e szeretni. Hamar megtapasztaltuk: rendkívül komoly tehetség, így aztán megérett egy komolyabb technikára – mondta Komonyi Lajos, az Aktív 80 Racing Team tagja.

A koronavírus ennek a sportágnak a versenyeit is felülírta, emiatt összevonták az Európa és világbajnoki kiírást. Két versenyt rendeztek 3-3 futammal, Magyarországon és Lengyelországban, az utóbbit szeptember első hétvégéjén. Itt szerezte meg, a fiatal versenyző az Európai és Világbajnoki ezüst érmert nagy küzdelemben, az utolsó futamon.

ifj. Komonyi Lajos - Fotó: Mocsári László

- A világbajnokság menete most így két fordulóból állt, és ennek az összetett pont eredménye dönti el, hogy hanyadik vagyok. Én Lengyelországban és Magyarországon is második lettem összetettben – mondta az ifjú bajnok.

Ifj. Komonyi Lajos következő futamára, a tervek szerint még idén, Horvátországban sor kerül. A fiatal versenyző célja, hogy a jövőben a már megszerzett ezüst érmét aranyra cserélje.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!