Ugrás a tartalomra

Tizenöt ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök egy hét alatt Borsodban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 14. szerda 12:58
A múlt héten történt közúti közlekedési balesetek során ráadásul három esetben szintén volt ittas sofőr az okozó.

Több mint egy tucat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök a múlt héten – írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Mint írják, a rendőrök a téli hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozzák, bírósági eljárást is vonhat maga után az, ha valaki úgy vezet, hogy előtte ivott. 
    
Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

– A vármegye útjain február 5-e és február 11-e között történt közúti közlekedési balesetek során három esetben volt ittas sofőr az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor tizenöt ittas állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna – mondták. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!