Ugrás a tartalomra

Több embert is megütött a garázda férfi Miskolc belvárosában, a rendészek fékezték meg (videóval!)

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. szeptember 24. péntek 11:32
A Búza térnél szúrták ki először a rendészeti központ térfelügyeleti munkatársai azt a férfit, aki csütörtökön kora délután több embert is megtámadott a belvárosban.

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója számolt be lapunknak a részletekről. Elmondta, járőr- és vezetőkollégái rádión kapták az értesítést, miszerint a Búza térnél egy erőszakos garázda személy több járókelőt megtámadott, és a Centrum irányába tart. A rendészek azonnal elindultak a helyszínre, miközben a térfelügyeleti szolgálatot teljesítő munkatársaik a kamerák segítségével követték az agresszív férfi útját. Részletes személyleírást is adtak a férfiról – aki közben a forgalmas központhoz ért.

Előbb megállt az ellenzéki előválasztásra felállított sátor mellett, és – amint a kamerafelvételeken is látható – megütött egy vélhetően aláírásra váró férfit. Szintén láthatjuk a videón, amint a pár méterre lévő kormánypárti standot felrúgja a villamosmegállónál, az ott tartózkodó aktivista hölgy felé ütő- és rúgómozdulatokat tesz. A közelben tartózkodó fiatalok megpróbálták útját állni, de velük szemben is támadólag lépett fel.

A videó jobb felső sarkán jelenik meg a támadó:

Innen már csak pár métert tudott továbbmenni, mert a villamossíneken átmenve, a sarki cukrászdánál utolérték a rendészeti vezetők és járőrök.

– A férfi velük szemben is agresszívan viselkedett, ezért, hogy az újabb támadást kivédjék, kollégáim a földre vitték. Míg az időközben értesített rendőrök ki nem értek, nagyjából 10 percig, a földön tartották – sorolta Vincze Csaba rendészeti igazgató.

A férfit a rendőrség előállította.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!