Ugrás a tartalomra

Több tucatnyi új parkolót alakítanak ki a Győri kapuban

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. július 12. szerda 12:11
A választókerület önkormányzati képviselője azt reméli, hogy ezzel a közlekedés is könnyebb lesz a Vászonfehérítő utca Aba és Thököly utca közötti szakaszán.
Fotók: Mocsári László

A közelben már javában tart a Thököly Imre utcai projekt, aminek keretében nem csak felújítják, de ki is szélesítik a Szinván átívelő, forgalmas hidat, egy négysávos forgalomra alkalmas pálya készül. Megújul továbbá az itt található közlekedési csomópont, új jelzőlámpákat helyeznek ki és a patakmedret is rendbe teszik. A szélesítés célja a megnövekedett közúti forgalom átvezetése a Kiss Ernő utca és a Vologda utca között, támogatva a belváros mentesítését az észak felé menő forgalomtól.

A napokban pedig elkezdték az új parkolók kialakítását a közelben. A választókerület önkormányzati képviselője, Simon Gábor szerdán bejárást tartott a területen. Rámutatott, évtizedek óta az egyik legnagyobb gond a parkolók hiánya a Győri kapu területén. Holott egyre többre lenne szükség, hiszen az autók száma is jelentősen emelkedett a motorizációval.

- Éppen ezért örvendetes hír mindig, amikor parkolókat tudunk kialakítani és átadni a városlakóknak - mondta a politikus.

Az összességében harminckilenc új parkoló kialakításával - tette hozzá - azt is el lehet érni, hogy az autók ne az Aba és a Thököly utcát összekötő, kétsávos úton parkoljanak, hanem az erre a célra most kialakított helyeken.

A kivitelezéssel van, ahol már végeztek is, máshol még tart a munka, de azzal is hamarosan kész lesz a kivitelező.

A beruházást Simon Gábor képviselői alapjából finanszírozta, az első ütemre mintegy 8 millió forintot fordítottak.

Durda Péter, a polgármesteri hivatal Városüzemeltetési és Műszaki Osztályának vezetője hangsúlyozta, szigorú előírásoknak kell megfelelni még egy parkolóterület kialakításánál is. A mostaniakat is úgy tervezték meg, hogy egyetlen fát sem kellett kivágni, csupán néhány faágat nyestek le, ami a parkolásnál zavaró lehetett volna.

Megtudtuk, hogy a munka első ütemében most huszonkilenc parkoló készül el, a következő évben pedig további tíz kialakítására lesz lehetőség. Ezek mind úgynevezett gyeprácsos parkolók, amik a csapadékvizet el tudják vezetni, és mellettük kiemelt szegélyköveket raknak le.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!