Ugrás a tartalomra

Tömegek estek egymásnak vízipisztollyal a fürdőkben

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. július 07. vasárnap 10:42
Aggódni azért nem kell, mert nem a harag, hanem a szórakozás vezette a célzó kezeket szombaton az ország több tucat strandján és fürdőjében, köztük két miskolci helyszínen, hogy megdöntsék az egyszerre vízipisztolyozás rekordját.
Lezajlott a II. Országos Vízipisztoly Csata. Áldozatok nélkül. Fotó: Mocsári László

Éppen hogy elkezdődött a nyár, ha pedig nyár, akkor víz és strand és élmények. Mindjárt az egyik első lehetett a szombaton megrendezett második nagy Országos Vízipisztoly Csata, amit Miskolcon két helyen, az Ellipsum Strandfürdőben és a Selyemréti Strandfürdőben élvezhettek kicsik és nagyok. 
A Magyar Fürdőszövetség tavaly hirdette meg először a "rekorddöntő" akcióját, vagyis az országos vízipisztoly csatát a tagfürdőiben. Ennek lényege az, hogy egy időben több százan vagy akár több ezren - hol mennyien gyűlnek össze erre a vízi bulira - vehetnek részt egy fergeteges vízipisztoly csatában, amelyeket, mint hivatalos rekordkísérletet, monitoroz és koordinál a Magyar Rekord Egyesület, mint központi szervező. 

A csata további képeiért kattints a fotóra!

A koncepció sikeresnek bizonyult, múlt évben mintegy negyven fürdő csatlakozott, így nem kerülhettük el a folytatást. A második Országos Vízipisztoly Csatát idén majd' két hónappal korábban, a tavalyi augusztus végéhez képest már július elejére megszervezték. Nem is csalódtak az ötletgazdák, a fürdőzők vevők voltak rá, Miskolcon is szép számmal vették a fáradtságot és lőtték egymást halomra vízzel.  

2023-ban közel ötezerkilencszázan vettek részt a rekordkísérletben, akkor a prímet Hajdúszoboszló vitte, oda került a rekord. Hogy idén mely helyszínen, mennyi lett az annyi, azt megszámolja és összesíti majd a Magyar Rekord Egyesület. Talán nem Miskolc lesz az első, de szégyenkezni nincs okunk, jó buli volt, sokan voltak, és mint tudjuk, nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel és a sok-sok nevetés, ami a nagy harc közben szállt a fürdők levegőjében.   

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!