Ugrás a tartalomra

Törtek az ablakok az éjszakában Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 05. kedd 11:51
Folyik a nyomozás a kirakatokat és szélvédőket betörő vandálkodók ellen.
Többek között a Leves ablakát is betörték. Fotók: magánarchívum

Több belvárosi üzlet ablakát és a Győri kapuban autók szélvédőit törték be szombatra virradó éjjel Miskolcon. Az üzletek és vendéglátóipari egységek között volt a Leves, a Computer Pont és a Samsung is. 

„Sajnálatos módon reggel valaki „meglepett” bennünket… Természetesen már nyitva vagyunk” – adta hírül szombat reggel közösségi oldalán a Leves és a Borsod Burger. „Elnézéseteket kérjük az új dizájnelem miatt. Reméljük, gyorsan megoldódik ez a kis probléma! Ha esetleg ismertek hétvégén dolgozó üvegest, akkor ne tartsátok magatokban! Dobjatok egy kontaktot, hogy minél előbb helyreálljon a rend” – kérték követőiket. 

Egy téglát dobtak be az ablakon keresztül a Levesbe.

A betört szélvédőkről pedig az egyik miskolci Facebook-csoportban posztolt képet egy felhasználó. 

Érdeklődésünkre az ügy kapcsán a rendőrség elmondta, hogy már nyomon vannak, de a helyszínelések és a kihallgatások még folynak. 

Betört szélvédőjű autók a Győri kapuban.

- Kollégáink még dolgoznak az ügyön. Az üzletek kirakatai mellett, több megrongált autót is találtak – tájékoztatta szerkesztőségünket Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. - Egyelőre azt kell tisztázniuk, hogy összesen hány eset és pontosan milyen rongálások történtek a városban. Már képbe kerültek az elkövetők, tehát nyomon vagyunk. Viszont még ki kell hallgatni az érintetteket, ami hosszabb folyamat lesz. 

- A rendőrség már megtalálta, hogy kik lehetnek az elkövetők, de még folyik a nyomozás. A Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) ügyeleti szolgálata által segítette a rendőrség munkáját a felderítésben térfigyelő kameraképekkel és azok lementésével. Ezeket az elkövetők kilétével kapcsolatban a bizonyítás során használják fel – tette hozzá Szabó Ferenc, a MIÖR igazgatója. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!