Ugrás a tartalomra

Történelmi sikert arattak a diósgyőri kosarasok (videóval)

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 04. péntek 08:58
Az Euroliga B csoportjának 2. fordulójában a DVTK kosárlabdacsapata a belga Kangoeroes Mechelen gárdáját fogadta csütörtökön a DVTK Arénában.
Mocsári László képgalériája

Tizenhat pontos hátrányát ledolgozta, és a végső dudaszó pillanatában a győztes kosarat is megszerezte a DVTK: a magyar csapat óriási küzdelemben 79–78-ra legyőzte vendégét, a belga Mechelent a női kosárlabda Euroliga 2. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén.

Az első félidőben magabiztosan játszottak a vendégek, és megérdemelten szereztek vezetést maguknak. A fordulás után azonban a diósgyőri játékosok magukra találtak, és fokozatosan felőrölték az ellenfelüket, így megszerezték az első győzelmüket az Euroligában.

Völgyi Péter, a hazaiak vezetőedzője úgy fogalmazott a lefújást követően, hogy megint egy emlékezetes meccset játszottak.

- Az első félidőben még nem találtuk a ritmust, nem volt meg az a keménység, ami egy ilyen találkozóhoz kell. A nagyszünet után elsősorban a védekezésünkön változtattunk, labdaszerzésben pedig javultunk. A végjátékot másképp kellett volna játszani, tekintettel az ellenfél személyi hibáira, mégis nagyon boldog vagyok, a lányok nagyon megérdemelték a sikert. Annak is örülök, hogy győzelmünkkel tudtunk csatlakozni a többi magyar kupacsapathoz - mondta.

A DVTK jövő szerdán a címvédő Sopron Basket csarnokában vívja a B-csoport magyar rangadóját. A két gárda előtte vasárnap az NB I-ben is összecsap, ugyancsak a Novomatic Arénában.

Euroliga B csoport, 2. forduló, eredmény:

DVTK HUN-Therm - Kangoeroes Mechelen 79-78 (14-28, 21-23, 21-9, 23-18)
Miskolc, DVTK Aréna, 1400 néző. Játékvezetők: Alexandra Stan (román), Paulina Gajdosz (lengyel), Bojan Jovanić (bosnyák). 
DVTK: Guirantes 18, Aho N. 6, Bernáth 13/9, Jovanović 15/9, Green 10. Csere: Kiss A. 6, Kányási 3/3, Garbin 8/6. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Mechelen: Berkani 14/3, Resimont 4, Nauwelaers 7/3, Bertsch 15, Morrison 21/3. Csere: Rembiszewska 11/9, Denys 6, Van Gils. Vezetőedző: Arvid Diels.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!