Ugrás a tartalomra

„Továbbra is szerénynek kell maradnunk”

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 15:24
A szezonnyitó hazai Honvéd elleni győzelem után alig hat nappal az Újpestet fogadja a DVTK labdarúgócsapata az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

– A legutóbbi egymás elleni felkészülést követően nem is mondhatok mást, mint hogy egy rendkívül nehéz mérkőzésre számítok – nyilatkozta Fernando Fernández a meccset felvezető pénteki sajtótájékoztatón. – A két csapat kiválóan ismeri egymást, a heti munka során felhasználtuk az előző bajnokság zárófordulójában és a nyári felkészülési mérkőzésen szerzett tapasztalatokat, de az Újpest - PAFC mérkőzésen látottakat is. Biztos vagyok benne, hogy egy teljesen más mérkőzés következik. Az előszezonban is nyerni akartunk, de akkor sokkal inkább a megfelelő terhelésre került a hangsúly, szombaton viszont a három pont megszerzése a legfontosabb.

A diósgyőriek vezetőedzője hozzátette, az egymás elleni találkozók előtt rendre el szokta mondani, hogy Magyarország egyik legjobb csapatával játszunk, akik sok kiváló játékossal rendelkeznek, és évek óta ugyanazzal az edzővel dolgoznak. Az első fordulóban elszenvedett vereséget követően bizonyára éhesek a sikerre, és ez még veszélyesebbé teszi őket, mutatott rá.

Forrás: dvtk.eu

– Ismét mi játszunk itthon, és a jó rajtnak köszönhetően egészséges önbizalommal várjuk a következő ellenfelet. De bárhol is lépünk pályára, mindig a győzelem reményében tesszük – hangoztatta a szakember, hozzátéve: sokat jelent, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot, azonban továbbra is szerénynek kell maradnunk. – A Honvéd ellen is „csak” három pontot szereztünk, ami önmagában semmire sem elég, szükséges az eredményes folytatás. A játékosok még jobban hisznek a felkészülés során elvégzett munkában, és abban, hogy jönni fog a többi siker is.

– Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a közönség támogatása milyen fontos összetevője a DVTK teljesítményének. Boldog vagyok, hogy a szurkolók már a rajton mellénk álltak, és biztos vagyok benne, hogy szombaton este még többen, és még nagyobb hangerővel szurkolnak majd – fogalmazott Fernando Fernández.

Nebojša Vignjević azzal kezdte, hogy most az a legfontosabb cél náluk, hogy meglegyen a teljes csapat, megerősítsék a keretet. – Tudjuk, hogy mire számíthatunk ellenfelünktől – tette hozzá az újpestiek szakvezetője. – Láttuk mi is a legutóbbi bajnoki mérkőzésüket a Honvéd ellen; nem volt egy különleges találkozó, de megmutatták, mire képesek, nagyon impresszív volt, ahogy harcoltak, hiszen a kispestiek ellen nem könnyű. Ha pontokat akarunk szerezni idegenben, akkor nekünk is ugyanolyan magas szinten kell lennünk harciasságban, és motivációban is a legmagasabb fokon kell égnünk, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Úgy gondolom, hogy a minőség megvan nálunk, már megmutattuk, hogy tudunk a DVTK otthonában nyerni, de ehhez mindegyik labdarúgómnak száz százalékot kell majd nyújtania.

– Arra számítok, hogy sok helyzet lesz mindkét kapu előtt, talán amiatt is, mert az elmúlt barátságos meccsen könnyen nyertünk, emiatt is nagyon motiváltak és élesek lesznek a vendéglátóink, akárcsak mi. Kellenek nekünk a pontok, nekik is, ők jobban kezdték a bajnokságot, nyíltsisakos mérkőzés lesz, amelyet remélhetőleg majd megnyerünk – tette hozzá.

A szombaton fél 8-kor kezdődő találkozó előtt már délután 4 órától színes programokkal várják a szurkolókat a stadionnál, bérlettel vagy a mérkőzésre szóló jeggyel az összes attrakció ingyenes. A mérkőzést az M4 Sport televízió és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!