Ugrás a tartalomra

Traffipax akkor és most

police.hu
Utoljára módosítva
2020. június 20. szombat 17:57
Ötven évvel ezelőtt is ugyanolyan fontos volt a közlekedés biztonsága, mint most, így folyamatosan mérünk, hogy mindenki hazaérjen - hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Egy régi fotóból kiderül, Miskolcon az 1970-es évek elején még kézzel mutatták a mért sebességet.
Fotók: police.hu

A hetvenes évek elején, Miskolcon, a Szentpéteri kapuban készült fényképfelvétel alapján egykori kollégáink, az időjárási viszontagságok ellenére is rendületlenül álltak az út mellett. A mért sebességet pedig kézzel mutatták távolabb álló kollégáiknak, hetvenet a hetvenes évek elején. A cél mit sem változott, a közlekedés biztonsága közös érdekünk, hogy mindenki hazaérjen - hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az adatok is egyértelműek, alátámasztják a közúti ellenőrzéseket létjogosultságát. A sérüléses közúti közlekedési balesetekben az ittas okozók száma 2019 első öt hónapján 28 volt, míg 2020 ugyanezen időszakában már 36. Ez év első öt hónapjában 45906 alkoholszondás ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök, amiből 530 pozitív volt. A gyorshajtások tekintetében a számok azt mutatják, hogy 2019-ben januártól májusig 1375, a megadott sebességet meghaladó járművezetőt állítottak meg a rendőrök, ugyanezen mutató az idén 2303-at mutatott. Ezen esetekben a rendőrök a járművezetőket közvetlenül felelősségre vonták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai, illetve a megye tíz rendőrkapitányságának közlekedési szakemberei 2020 nyarán is folyamatos kontroll alatt tartják megyénk útjait. A közúti ellenőrzések akkor és most, a hetvenes években és 2020-ban is ugyanazt szolgálják, a biztonságos közlekedést, hogy mindenki megérkezzen oda ahová indult.

A rendőrség közlekedési tanácsaink a nyári hónapokra (is):

  • Tartsa be a közlekedési szabályokat,
  • Fontos a változó időjárási körülményekhez való alkalmazkodás,
  • Tartsa szem előtt a járművek műszaki karbantartását,
  • Utazás közben gondoskodjon a megfelelő folyadékbevitelről (nem alkohol),
  • Hosszabb utazáson iktassanak be pihenőidőt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok