Ugrás a tartalomra

Tűkön ülés és SMS-rezgés: Miskolcon is leleplezték a felvételi pontokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 21. csütörtök 21:53
Ponthatárváró Pont Ott Partit tartottak csütörtök este a Miskolci Egyetemen. Eközben csaknem százezer jelentkező sorsa dőlt el hazánkban.
Horváth Csongor képgalériája

„Örüljünk együtt a Miskolci Egyetem leendő új hallgatóival és a többi egyetemre jelentkezett fiatallal!” – szólt az egyetemvárosi felhívás a felsőoktatási ponthatárok meghúzásának estjére.
A felsőoktatási ponthatárokat elsőként hagyományosan a www.felvi.hu oldalon tették elérhetővé.

A jelentkezők idén is SMS-ben kaptak közvetlen értesítést arról, hogy az általuk megjelölt mely képzésre kerültek be, ezzel egyidejűleg a felvi.hu oldalon is tájékozódhattak a ponthatárokról.

Az ELTE rekordot döntött, minden eddiginél többen, 11355 ember került be képzésre. A legmagasabb ponthatár itt a jogászképzésnél volt, 475 pont kellett az 500-ból a felvételhez – írja a 24.hu. A portál említést tesz arról is, hogy a Corvinuson is nagyon magasak voltak a ponthatárok, például 478 pont kellett, hogy valaki bekerüljön az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapképzésre. A nemzetközi tanulmányok szakhoz is 477 pont kellett. Idén az egyetem képzéseire 2059 hallgatót vettek fel.

A diákoknak Budapesten kívül az ország számos városában (így Debrecen, Eger, Győr, Pécs, Salgótarján és Szeged mellett Miskolcon is) ponthatárváró rendezvényeket tartottak. A helyi rendezvényen bemutatkoztak a Miskolci Egyetem karai és szervezeti egységei, továbbá a rendezvény főtámogatója, a miskolci Bosch két vállalata, valamint a miskolci Mathias Corvinus Collegium és a Magyar Honvédség.

A felvi.hu statisztikái szerint idén 99.192 diák jelentkezett az ősszel induló felsőoktatási képzésekre. A ponthatárok határozták meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre került be. Mindenki csak egy helyre nyerhetett felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma elérte vagy meghaladta a megállapított ponthatárt.

A kitelepült résztvevők olyan interaktív programokkal készültek, mint az óriás társasjátékok. De szerették volna meghagyni a lehetőséget a Miskolc Városi Diákönkormányzattal (MiDÖK) való ismerkedésre is.

– A célunk az volt, hogy toborozzunk egy kicsit, és támogassuk a most végzős diákjainkat, hiszen nekik ez egy mérföldkő az életükben – mondta el megkeresésünkre Varga Boglárka PR-alelnök a MiDÖK részéről.

(A rendezvényt Miskolc Megyei Jogú Város, a RádióM, az MVK Zrt., a MIKOM Nonprofit Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal támogatta.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!