Ugrás a tartalomra

Tűzszünetre kényszerülhet Izrael

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 09. csütörtök 10:51
Bekerítették Gázavárost az izraeli védelmi erők és már a Hamász erődítményének tartott városban harcolnak a terroristákkal. Az IDF 130 terror-alagutat semmisített meg. Ugyanakkor negyedik napja nyit humanitárius folyosót a palesztin civileknek, hogy elhagyják Gáza északi részét.

Az izraeli erőket támadják a Hamász terroristáit Gázában - a harcokról a terroristák közöltek testkamerás felvételeket. Az Izraeli Védelmi Erők viszont közölték, hogy már Gázavárosban harcolnak.

„Évtizedek óta most először az Izraeli Védelmi Erők Gázaváros szívében, a terrorizmus melegágyában harcolnak. Ez egy összetett és nehéz háború, amiért legmélyebb sajnálatomra súlyos árat fizetünk” – mondta a déli parancsnokság vezetője. Gázában eddig 36 izraeli katona halt meg a harcokban.

A földi harcok mellett légitámadásban kiiktatták a Hamász vezető fegyvergyártóját. Az izraeli miniszterelnök pedig azt közölte, hogy eddig több ezer terroristával végeztek az izraeli erők.

Gázában az izraeli katonák egy vidámparkban is felfedezték a Hamász terroralagút rendszerének egyik bejáratát.

„Gáza a legnagyobb terrorbázis, amit valaha építettek. Az egész város egy hatalmas terrorbázis. A föld alatt több kilométer hosszan egymáshoz kapcsolódnak az alagutak, amik kórházakhoz és iskolákhoz is vezetnek” – mondta az izraeli védelmi miniszter.

(atv.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!