Ugrás a tartalomra

Úgy tűnik, megvan a jövő évi kocsonyafesztivál időpontja

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. július 10. szerda 17:19
A jó kocsonya nyáron készül Rózsa Edit szerint: legalábbis, ha a város idénynyitó fesztiváljáról van szó.
Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál jogtulajdonosa fontos infómorzsákat hintett el számunkra.

Szerda délben, a várost járva váratlanul, mint egy kocsonyába szorult béka, pislogott ránk egy cikknek való. Ahogy a szerkesztőm szokta mondani, a téma az utcán hever - ebben az esetben egy kávézó teraszán ült éppen. Rózsa Edit a fesztivál jogtulajdonosa és főszervezője egy fiatalemberrel tárgyalt, mégpedig a Kocsonya leendő fesztiváligazgatójával (az ő személyét egyelőre borítsa jótékony sajtóhomály): kiderült, már szervezik a rendezvényt, felmérik a lehetséges helyszíneket, latolgatják, kiket hívjanak meg a miskolciak szórakoztatására. Ez az ad hoc helyzet pedig egy nyári kocsonyariportért kiáltott.

– 2025-ben ünnepli majd jubileumát: 25 éves lesz a Kocsonyafesztivál – mesélte Rózsa Edit. – Felnőtt egy generáció, akik közül sokan őrzik még azt a plüss békát, amit vagy az égből kaptak el, vagy a rendezvény főbékája adott nekik az első fesztiválok valamelyikén. A Kocsonyafesztivál a kulturális tőkénkre épül, és a hagyományokat ápolja a modernitás jegyében, hiszen egyszerre szól az idősebb korosztálynak és azoknak a gyerekeknek, akik felnőtté cseperedtek az elmúlt 25 évben – mondta a fesztivál megalkotója, aki férjével, Fedor Vilmossal indította útjára a programsorozatot. Ők időközben elváltak, a Kocsonyafeszt azonban megmaradt az utókornak.

Pillanatkép a tavalyi fesztiválról

– Olyan programsort szeretnénk összehozni, ami Miskolc lakóinak és a város gazdasági igényeinek egyformán megfelel. A turizmuson keresztül ugyanis olyan tőke generálható egy ilyen fesztivállal, ami több száz millió forintos közvetett és közvetlen bevételt jelent.

A jogtulajdonos úgy fogalmazott, visszatérnek a gyökerekhez, legalábbis abból a szempontból, hogy a nyári időszakban már tudni lehet, mikor lesz a következő fesztivál.

-–A pontos időpontot egyelőre nem árulhatom el, azon egyszerű oknál fogva, hogy ezt szeretnénk majd a június 9-én megválasztott polgármesterrel közösen megtenni, mind a Kocsonyafesztivál, mind a Kocsonyabál tekintetében. Azt azonban megsúghatom, hogy a kultúra és a szórakoztató programok mellett a szerelmeseké lesz a főszerep a rendezvényen – vetítette előre Rózsa Edit.

Megjegyeznénk, jövő februárban a Valentin-nap péntekre esik majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!