Ugrás a tartalomra

Új áruház, megújuló tér, rendezett környezet a Szent Annánál

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. március 28. hétfő 20:09
Teljesen megújul a tér, új parkolókat alakítanak ki, fasort és növényeket ültetnek, valamint biciklitárolót is kialakítanak a Nagyváthy utcán - mindezeket azzal az áruházzal "csomagban" kapják meg a miskolciak, amit az egykori Domus épületében alakítanak ki, a tervek szerint akár már a nyár végére.
Fotók: Juhász Ákos

A következő hónapokban megújul a Nagyváthy utca egyik bevásárlóközpontja és annak környéke - jelentették be hétfőn, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón. A legendás Domus közel ezer négyzetméteres, földszinti terében Aldi lesz, a cég pedig vállalta, hogy a környezetet is rendbe teszi.

A városvezetés már hosszú ideje megoldást keresett a terület rendezésére, hasznosítására. Most sikerült pótolni a hiányt - mutatott rá Badány Lajos alpolgármester.

- A korábbi áruház megszűnésével ma a helyieknek még valamivel messzebb kell elmenniük, ha be akarnak vásárolni. Ez a helyzet azonban hamarosan megváltozik - mondta.

Az áruház előtti tér (a villamosvonal felé) teljesen megújul: növényeket ültetnek ki, miközben minden fa megmarad a területen. Közel kilencven új parkolóhelyet is kialakítanak az áruház előtt és mellett, a már meglévő parkolót pedig fasorral választják majd el. A beruházó azt is vállalta, hogy a már meglévő közterületi parkolót felújítja, újraaszfaltozza. És a biciklivel érkezőknek is kedveznek: ők fedett kerékpártárolót kapnak. De teljesen megújul a környék közvilágítása is. A villamostól érkező gyalogosoknak pedig felfestenek egy zebrát.

- Bízom abban, hogy a jogos vásárlói igényeken túl az áruház a városrész fejlődését is szolgálja; ezzel kapunk egy új közterületet - méltatta a beruházást Miskolc alpolgármestere.

Az áruházlánc kereste meg az önkormányzatot, hogy a belváros peremén nyitná meg harmadik miskolci üzletét. Amint Kulcsár Dénes ügyvezető igazgató is elmondta, nyitott fülekre találtak a városvezetésnél.

- Köszönjük a jó együttműködést és támogató hozzáállást a részükről - tette hozzá. - Mindig nagy öröm számunkra, ha közösen tudunk valami jót létrehozni, amiből jelen esetben a miskolciak profitálnak. A környezet megújulásából szintén profitál a város lakossága. A bevásárlóközpont kialakításával pedig a környék is felértékelődik.

Látványterv

A városközpontok kialakítása és fejlesztése kiemelt cél Varga Lászlónál is. A terület ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte, közel kell vinni a szolgáltatásokat az emberekhez, ami egyrészt önkormányzati feladat, másrészt számítanak az olyan (kereskedelmi) partnerekre is, mint például a mostani beruházó.

- Nagyon fontos számunkra, hogy fejlesszük a lakókörnyezetet itt, de például Diósgyőrben is, ebben is tettünk már lépéseket - mondta, hozzátéve: országgyűlési képviselőként nyitva áll az ajtaja, és szívesen támogat minden olyan ügyet, ami a miskolciakat szolgálja.

A tervek szerint már a nyár folyamán megvalósul az átalakítás. A boltnyitással mintegy húsz új munkahely jön létre, ezzel a cég a városban már több mint hetven embernek ad majd munkát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!