Ugrás a tartalomra

Új burkolat az avasi futópályán

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 19. vasárnap 13:22
Már a nyár folyamán rekortán burkolattal láthatják el az avastetői futópályát, amint az uniós támogatások megérkeznek – jelentette be Fodor Zoltán, az avasi, 7. számú miskolci választókerület önkormányzati képviselője.
Illusztráció | Juhász Ákos archív felvétele a népkerti futókörről

Az Avastetőn a ’80-as évek elején kezdődött meg a lakótelephez kapcsolódó sport- és szabadidő park kialakítása, ahol a vállalatok KISZ-esei és szocialista brigádjai dolgoztak – idézte fel a létesítmények történetét Fodor Zoltán.

„Huszonegy évvel ezelőtt, amikor képviselő lettem, elhatároztam, hogy fejlesztéseket hajtok végre a területen. 2006-ban pályáztam és nyertem az akkori kormánytól 6 millió forintot. Ebből készült el a kézilabdapálya teljes aszfaltozása, de futotta a kosárlabda- valamint a röplabdapálya kialakítására és aszfaltozására is” – mondta el szerkesztőségünknek az Avasi, 7. számú választókerület önkormányzati képviselője

Miután látványosan sokan használták a sportpályákat, a futókon kívül a közeli iskolából és óvodából is oda vitték a gyerekeket tornázni, a képviselő úgy gondolta, az sportolók egészségének védelme érdekében mindenképpen gumiszerkezetű futópályát kell létrehozni. „Az elmúlt tíz esztendőben az előző városvezetéstől folyamatosan kértem a pálya felújítás árát, de nem jártam eredménnyel, noha évente több alkalommal is megígérték. Most viszont megnyílt a lehetőség. Az új városvezetés több mint 30 milliárd forint értékben pályázott a miniszterelnökséghez különböző fejlesztések támogatására. Ebben a pályázati csomagban helyet kapott a választókerületemben lévő avastetői futópálya rekortán burkolattal” - hangoztatta a képviselő.

Juhász Ákos felvétele a felújítandó pályát bejáró képviselőről

A kiviteli tervek már elkészültek, és amint az Európai Unióból megérkeznek az úgynevezett „TOP+”-os pályázatok támogatási forrásai, kezdődhet a kivitelezés. Fodor Zoltán köszönetet mondott Veres Pálnak, Miskolc polgármesterének, aki felkarolta és támogatta a kérését, hogy bekerülhessen a város támogatott fejlesztései közé,

„Nagyon bízom abban, hogy a beruházás a nyár folyamán elkészül. Megérdemli az a több száz gyerek és felnőtt, hogy egészséges környezetben legyen lehetőségük edzeni. Ezért építettem ki húsz évvel ezelőtt az ivókutat is” - fűzte hozzá Fodor Zoltán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!