Ugrás a tartalomra

Új elnöke van a Jobbiknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 02. szombat 13:46
A tisztújító ülésen Gyöngyösi Márton 153 szavazatot kapott, ez 68 százalékos többséget jelent.

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét választották meg a párt új elnökének elnökének – derült ki szombaton a párt sajtóközleményéből. Az elnöki pozícióért Ander Balázs, Földi István és Gyöngyösi Márton indultak. Bár a párt tavasszal két évre bizalmat szavazott Jakab Péternek, a miskolci politikus egy hónappal később a párton belüli belharcok miatt lemondott. „A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok” – indokolta akkor a döntést Jakab Péter, akinek a parlamentben a képviselői tisztsége továbbra is megmarad.

A párt a választását Facebook oldalán is közzé tette.

A tisztújító ülésen Gyöngyösi Márton 153 szavazatot kapott, ez 68 százalékos többséget jelent.
Beszédében az új elnök nem csak a Fidesznek, de az egész jobboldalnak - köztük magának a jelenlegi Jobbiknak - is odaszúrt.

- Mostantól a közös céljainkra kell koncentrálnunk, hogy reményt adjunk a magyar embereknek. A Jobbik elnökeként egy nemzeti, konzervatív pártot szeretnék vezetni és építeni, ma ugyanis Magyarországon nincsen valódi nemzeti és valódi konzervatív párt a politikai palettán. A Jobbik egy konzervatív és Európa párti párt lesz - fogalmazott Gyöngyösi Márton.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!