Ugrás a tartalomra

Új erőnléti edző Diósgyőrben, világbajnoki címe is van

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 27. szombat 07:27
Formálódik Kuznyecov Szergej szakmai stábja.
Fotó: dvtk.eu

Erőnléti edzőként csatlakozik Petar Milčanović, aki az U20-as világbajnok Szerbia válogatottjának erőnlétéért felelt, és később dolgozott a Watford, a Chicago Fire, valamint a PAOK szakmai stábjában is.

A 44 éves szakember fiatalon az FK Sloga Požega csapatában futballozott, de később a tanulást helyezte előtérbe, edzői és tanári diplomát szerzett a Belgrádi Egyetem Sport- és Testnevelési Karán, emellett rendelkezik erőnléti edzői képesítéssel és UEFA A-licenccel is.

Pályafutása a szerb korosztályos válogatottaknál vett lendületet, 2014-ben az U19-es csapattal bronzérmet nyert Magyarországon, egy évvel később pedig az U20-as csapattal világbajnoki címet ünnepelt Új-Zélandon.

Ezzel párhuzamosan erőnléti edzőként dolgozott a szerb tenisz Davis-kupa-csapattal, illetve a világelső Jelena Janković-csal és Ilija Bozoljacval is.

2016-ban visszatért a klubfutballba, és előbb a görög PAOK Szaloniki, majd két éven keresztül a Chicago Fire játékosaival, közte a magyar válogatott Nikolics Nemanjával dolgozott. 2020-ban visszatért Európába, és Vladimir Ivić hívására a Watford erőnléti edzőinek vezetője lett egy fél idényre.

- Petar Milčanović megkapta az ideiglenes munkavállalási engedélyt, így elkezdheti a munkát a DVTK erőnléti edzőjeként. Tuska János kapusedző, Dobó László performance coach és Póti Krisztián videoelemző folytatja a munkát Kuznyecov Szergej stábjában, hozzájuk csatlakozik majd egy másodedző - írja a klub hivatalos honlapja, megjegyezve, hogy Dragan Vukmir stábjának tagjai közül Szász Ferenc másodedző és Jovan Marković erőnléti edző közös megegyezéssel elhagyta Diósgyőrt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!